Strugurii sunt supranumiti si 'boabele sanatatii', reprezentand o baza alimentara relatata inca din Vechiul Testament (painea si vinul).

7 Curuiozitati sanatoase despre struguri

Stugurii – alimente complete?

Strugurii contin multe vitamie, minerale, antioxidanti, iar pentru o sticla de vin sunt necesare minim doua kilograme de struguri.

In antichitate vinul din struguri reprezenta “un aliment” de baza alaturi de paine, fiind caloric si foarte nutritiv. Astfel ca nu e de mirare ca vinul natural, baut cu moderatie, ne apara de multe boli.

Strugurii previn ateroscleroza si bolile de inima

In special strugurii negri contin cel mai puternic antioxidant din lume: resveratrolul – care este totodata si un pigment ce confera culoarea movalie a strugurilor, dar ai a altor legume/fructe, de exemplu in cazul afinelor.

Acest antioxidant, alaturi de vitaminele si mineralele continute in boabele de struguri, are rolul de a preveni si chiar combate ateroscleroza, precum si bolile cardiovasculare secundare acesteia.

Kudika Tarot

Strugurii si vinul rosu sau negru natural sunt recunoscute ca alimente care protejeaza sistemul cardiovascular, fiind amintite chiar si in tratatele medicale de specialitate.

Foto: shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri