Ati mancat vreodata fructe de catina? Gustul lor acrisor-astringent ascunde o mare comoara pentru sanatate. Descopera beneficiile consumului de catina!
Sirop din fructe de catina

Pentru ca uneori este destul de dificil de facut rost de fructe de catina, putem beneficia de aceste bobite si sub forma de sirop. El se prepara amestecand o jumatate de litru de sub de catina cu o jumatate de litru de miere, se amesteca pana se omogenizeaza si apoi se pastreaza la frigider intr-o sticla foarte bine inchisa.

Catina uscata sau catina pulbere

Fructele uscate de catina se gasesc in general in farmaciile naturiste si ele pot fi consumate ca atare sau se pot rasni si obtine o pulbere.


Uleiul de catina

Uleiul de catina poate fi cumparat tot din farmaciile naturiste.

Sursa foto: flickr.com

10 Beneficii ale consumului fructelor de catina

Catina este un anticancerigen si antitumoral natural

Oamenii de stiinta au descoperit ca anumiti compusi din scoarta si frunzele plantei au efect anticancerigen si antitumoral. In plus, fructele de catina au un continut foarte mare de antioxidanti care ajuta la prevenirea aparitiei cancerului.

Fructele de catina scad colesterolul rau

Uleiul de catina este un tratament excelent in reducerea colesterolului rau si are efecte pozitive asupra sistemului cardiovascular datorita acizilor grasi pe care ii contine. Puteti consuma zilnic cate-o mana de fructe de catina dimineata pe stomacul gol. In cateva saptamani doar veti vedea si efectele.

Fructele de catina, bune pentru sanatatea pielii

Datorita continutului lor de acid palitoleic - un acid foarte gras care se gaseste in componenta pielii – fructele de catina ajuta la regenerarea celulelor si la vindecarea leziunilor. Foarte multe creme din industria cosmeticelor sunt pe baza de catina si sunt folosite la prevenirea imbatranirii pielii si la regenerarea tesuturilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri