Anghinarea, planta care vindeca bolile de ficat si previne cancerul

12:05, 8 Mai 2012 publicat în Tratamente naturiste2 share-uri

Anghinarea este planta care vindeca ficatul, rinichii si curata sangele, secrete bine cunoscute de locuitorii Greciei si Romei antice. Descopera beneficiile ei!

Anghinarea este planta care vindeca ficatul, rinichii si curata sangele, secrete bine cunoscute de locuitorii Greciei si Romei antice. In Antichitate era cunoscuta drept mancarea bogatilor si era preparata cu miere, otet si chimen. In prezent, anghinarea se gaseste cruda, inghetata, in conserve sau uscata si se foloseste in mancare sau in prepararea ceaiurilor. Are un gust usor amar dar este plina de sanatate! Cea mai delicioasa parte este inima plantei, dar si frunzele sunt foarte bune pentru ca ele aduc multe beneficii pentru intreg organismul.


Asadar, anghinarea este o sursa excelenta de:

Citeste si:
5 beneficii ale ceaiului de Matcha
5 beneficii ale ceaiului de...
  • antioxidanti
  • fibre
  • magneziu
  • potasiu
  • zinc
  • mangan
  • fier
  • calciu
  • acid folic
  • complexul de vitamina B
  • nu are niciun pic de grasime sau de colesterol

Sursa foto: sxc.hu

Bolile de ficat si de bila se trateaza cu anghinare

Inca din Antichitate, oamenii cunosteau efectele miraculoase pe care consumul de anghinare il avea asupra organismului. Ei se foloseau de anghinare pentru a vindeca bolile de ficat, de bila si pentru a detoxifia intreg organismul. Ea era cunoscuta drept „mancarea pentru bogati” pentru ca era consumata de bogati in tratarea problemelor de sanatate aparute ca urmare a stilului lor de viata in care consumau mancaruri grase si alcool. De asemenea, anghinarea este buna pentru ca ea stimuleaza capacitatea de regenerare a celulelor hepatice.

Citeste si:
Peste 20 de artiști vor transforma etajul 6 al Institutului Clinic...
Peste 20 de artiști vor...

Anghinarea este un bun antioxidant

Un studiu realizat de USDA a relevat faptul ca anghinarea este leguma cu cea mai mare cantitate de antioxidanti dintr-o paleta la 1000 de alte legume diferite. Quercitina, rutina, antocianina, cinarina, luteolina si silimarina sunt unii din cei mai puternici antioxidanti pe care anghinarea ii contine. Acestia au rolul de a preveni anumite tipuri de cancer, de boli de inima sau alte afectiuni.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri