Depresia - boala psihologica a secolului, poate fi combatuta naturist. Afla dieta antidepresie sau care sunt alimentele care isi fortifica si energizeaza organismul si psihicul.

Consumul zilnic de legume (o salata de cruditati pe zi cu zarzavaturi), dar si de usturoi creste considerabil nivelul de minerale si oligoelemente necesare restabilirii functiior organice si combaterii depresiei. Mai mult decat atat, fructele si legumele aduc si un aport energetic ridicat (dar nu si caloric), sunt usor de digerat si alunga oboseala si lentoarea specifica depresiei.

O serie de fructe si legume au rol si de afrodiziac (cerebral, stimuland scoarta cerebrala si SRAA-ul), cum ar fi: capsunele si toate fructele de padure, vanilia, ardeiul rosu etc.

3. Fructele oleaginoase si pestele combat depresia

Pestele si fructele oleaginoase consumate crude (alune, arahide, nuci), dar si fructe precum mango, avocado etc. – toate acestea contin acizi grasi omega 3 si 6, dar si o parte din amionoacizii esetiali. Alaturi de acesti nutrienti contin si vitamine din complexul B, esentiale pentru buna functionare a sistemului nervos dar si in combaterea anemiei (anemia pernicioasa prin carenta de vitamina B12 de exemplu). Astfel aceste alimente combat cu succes depresia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Un articol de Iulia Dibu - Nutritionist

Citeste articolul integral "alimente-tratament care combat depresia" pe Healthy.ro, dar si cauzele depresiei.

Iti recomandam si alte articole de pe Healthy:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri