Depresia - boala psihologica a secolului, poate fi combatuta naturist. Afla dieta antidepresie sau care sunt alimentele care isi fortifica si energizeaza organismul si psihicul.

Se pare ca in aparitia depresiei sunt implicati si factorii genetici, persoanele cu depresie in familie dezvolta pana la de trei ori mai des depresie decat restul persoanelor. Intrebarea care se pune se refera la implicarea cu adevarat a factorilor genetici sau este vorba despre copierea comportamentului familial.

Modificarile organice provocate de depresie

Cresterea cortizolului in depresie duce la scaderea functiei sistemului imunitar, predispunand organismul la infectii si alte boli inflamatorii, poate chiar si la aparitia unor tumori. De asemenea o serie de organe precum inima, plamanul – isi modifica ritmul de functionare, creierul este de asemenea afectat iar manifestarea clinica evidenta a afectarii sistemului nervos consta in:

  • alterarea starilor de oboseala cu agitatie,
  • modificari ale somnului (adoarme greu persoana cu depresie, dar se trezeste greu),
  • tulburari ale echilibrului neurotransmitatorilor (in special serotonina, noradrenalina siacetilcolina, dar sunt implicati si alti neurotransmitatori precum dopamina spre exemplu),
  • tulburari ale stimei de sine,
  • tulburari ale perceptiei asupra vietii,
  • exacerbarea manifestarilor suicidale.

Alimente-tratament pentru depresie

1. Fructele combat depresia

Fructele sunt bogate in vitamine, minerale, oligoelemente, fibre si antioxidanti. Consumul zilnic a 3-4 fructe (de preferabil diferte) asigura un aport adecvat in special pentru vitaminele hidrosolubile, dar si pentru o serie de antioxidanti si minerale. Fructele de culoare mov se considera ca au in continutul lor cel mai puternic antioxidant: resveratrolul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

2. Legumele trateaza depresia

Legumele sunt mai bogate in minerale, oligoelemente si uneori chiar si fibre comparativ cu fructele care adesea contin insa mai multe vitamine. Legumele contin de asemenea si o serie de substante active cu roruri multiple in organism, pot contine si vitamina D vegetala si au de asemenea un rol detoxifiant puternic.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri