Depresia - boala psihologica a secolului, poate fi combatuta naturist. Afla dieta antidepresie sau care sunt alimentele care isi fortifica si energizeaza organismul si psihicul.

Depresia nu este un “moft” asa cum marea majoritate a oamenilor o considera, depresia este o boala care are riscuri majore nu doar pentru sanatatea organelor cat si pentru viata prin exacerbarea manifestarilor suicidale.

Cauzele depresiei nu sunt complet elucidate, dar se pare ca foarte importante sunt urmatoarele:

Carentele alimentare duc la depresie

Carentele alimentare in special de minerale, vitamine si oligoelemente pot provoca depresia. Astfel ca lipsa unor nutrienti perturba puternic echilibrul psihic si poate conduce la depresie. Diferite tipuri de diete drastice pot saraci organismul de nutrientii necesari mentinerii sanatatii.

De asemenea bolile metabolice sau consmultive pot duce la depresie: diabetul, bolile care implica malabsorbtie, colonul iritabil, bolile de plamani, afectiunile cardiace, cancerul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Tulburarile endocrine provoaca depresie

Depresia poate fi provocata si de tulburari endocrine, in special cele care modifica axul hipotalamo-hipofizo-suprarenal, ducand la caresterea secretiei de cortizol – cunoscut ca hormonul stresului. De asemenea afectiunile glandei tiroide – hipotiroidismul – pot conduce la depresie.

Factorii genetici pot fi implicati in depresie


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri