Depresia - boala psihologica a secolului, poate fi combatuta naturist. Afla dieta antidepresie sau care sunt alimentele care isi fortifica si energizeaza organismul si psihicul.

Depresia nu este un “moft” asa cum marea majoritate a oamenilor o considera, depresia este o boala care are riscuri majore nu doar pentru sanatatea organelor cat si pentru viata prin exacerbarea manifestarilor suicidale.

Cauzele depresiei nu sunt complet elucidate, dar se pare ca foarte importante sunt urmatoarele:

Carentele alimentare duc la depresie

Carentele alimentare in special de minerale, vitamine si oligoelemente pot provoca depresia. Astfel ca lipsa unor nutrienti perturba puternic echilibrul psihic si poate conduce la depresie. Diferite tipuri de diete drastice pot saraci organismul de nutrientii necesari mentinerii sanatatii.

Citeste si:
Recomandări de la specialiști: Cum să îți regăsești energia și...
Recomandări de la...

De asemenea bolile metabolice sau consmultive pot duce la depresie: diabetul, bolile care implica malabsorbtie, colonul iritabil, bolile de plamani, afectiunile cardiace, cancerul.

Tulburarile endocrine provoaca depresie

Depresia poate fi provocata si de tulburari endocrine, in special cele care modifica axul hipotalamo-hipofizo-suprarenal, ducand la caresterea secretiei de cortizol – cunoscut ca hormonul stresului. De asemenea afectiunile glandei tiroide – hipotiroidismul – pot conduce la depresie.

Citeste si:
Nenumărate motive pentru care "sănătate" rimează cu "salate"
Nenumărate motive pentru care...

Factorii genetici pot fi implicati in depresie


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri