Acizii grasi omega 3 sunt acizi grasi polisaturati ce includ DHA, EPA si ALA, acizi ce sunt vitali pentru a ne pastra sanatatea. Ei se regasesc in peste gras oceanic (somon, ton, macrou, sardine), alge, uleiuri vegetale, unele seminte si nuci.

Beneficii Omega 3

Boli cardiace coronariene - aceasta boala apare in cazul formarii placii de aterom la nivelul arterelor coronare. Aceste artere asigura aportul de oxigen catre inima si impiedica circulatia sangelui. Omega3 are proprietatea de a elibera blocajul din calea sangelui si de a imbunatatii circulatia.

Subdezvoltare a creierului si acuitate vizuala - Nou-nascutii care s-au nascut cu creierul insuficient dezvoltat si probleme de vedere au fost privati de omega 3, acesta lipsind din dieta mamei pe timpul sarcinii. S-a demonstrat ca femeile insarcinate care au consumat acizii grasi au dat nastere la copii mai dezvoltati decat altii.

Unele tipuri de cancer - S-a demonstrat ca omega 3 ajuta anumiti pacienti bolnavi de cancer (in special cancer la san, de colon si la prostata) sa isi imbunatateasca calitatea vietii.

Alte riscuri reduse de consumul de Omega3: depresia si anxietatea, artrita, eczeme, dislexie, dispraxie, ADHD (deficit de atentie/hiperactivitate), bolile Alzheimer si Parkinson.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri