Acizii grasi omega 3 sunt acizi grasi polisaturati ce includ DHA, EPA si ALA, acizi ce sunt vitali pentru a ne pastra sanatatea. Ei se regasesc in peste gras oceanic (somon, ton, macrou, sardine), alge, uleiuri vegetale, unele seminte si nuci.

Comunicat de presa xingshenzhuang.ro

Acizii grasi omega 3 sunt acizi grasi polisaturati ce includ DHA (acid docosahexanoic), EPA (acid eicosapentanoic) si ALA (acid alfa-linoleic), acizi ce sunt vitali pentru a ne pastra sanatatea. Ei se regasesc in peste gras oceanic (somon, ton, macrou, sardine), alge, uleiuri vegetale, unele seminte si nuci. Desi multe grasimi nu sunt bune pentru corp si pot cauza obezitatea si alte afectiuni, acizii grasi omega3 sunt grasimi bune.

Ce este omega 3?

Acizii grasi omega3 sunt acizi grasi polisaturati ce includ DHA (acid docosahexanoic), EPA (acid eicosapentanoic) si ALA (acid alfa-linoleic), acizi ce sunt vitali pentru a ne pastra sanatatea. Ei se regasesc in peste gras oceanic (somon, ton, macrou, sardine), alge, uleiuri vegetale, unele seminte si nuci. Desi multe grasimi nu sunt bune pentru corp si pot cauza obezitatea si alte afectiuni, acizii grasi omega3 sunt grasimi bune. Se numesc si acizi grasi esentiali pentru ca ei nu pot fi produsi de corp, asa ca trebuie asimilati prin diete si/sau suplimente. Ei actioneaza ca un diluant al sangelui ajutand in diferite probleme cum ar fi cheagurile de sange ce pot cauza atacuri cerebrale vasculare. De asemenea, sunt cunoscuti pentru scaderea colesterolului si a nivelului trigliceridelor.

In dietele moderne occidentale, consumul de omega 3 este destul de scazut. Acest lucru se datoreaza faptului ca se consuma mai multa mancare procesata decat cea proaspata.

Istoric Omega 3

In anii 70 pescarii foloseau omega3 pentru fata, tinand-o calda in timp ce pescuiau in apele islandeze. Era binecunoscut pentru proprietatea de a tine corpul si fata calde, impiedicand pielea sa crape din cauza frigului.

Pe atunci cercetatorii studiau eschimosii din Groenlanda. Ei au descoperit ca acestia sufereau mai putin decat europenii de afectiuni cardiace, diabet si probleme reumatice. Acest lucru i-a derutat pe cercetatori pentru ca eschimosii aveau o dieta bogata in grasimi, mancand carne de foca, de balena si somon, si astfel ar fi trebuit sa aiba risc mai ridicat fata de aceste boli.

Atunci au descoperit ei ca tot ce mancau eschimosii era bogat in acizi grasi omega3 si ca acesti acizi erau foarte importanti pentru sanatate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri