Sunt considerate a fie cele mai fascinante femei ale prezentului. Auzim des vorbindu-se despre Regina Rania a Iordaniei, despre Asma al-Assad, prima-doamna a Siriei, apreciata pentru eleganta sa sau despre Sheikha Mozah Bint Nasser Al-Missned, ce-a de-a doua sotie a emirului din Qatar, supra-numita si 'regina in pantaloni', dar si despre Lalla Salma Bennani, prima 'Alteta Regala' a Marocului.

Chiar o iubesc iordanienii pe Rania?

In Iordan, o tara unde procentul saracilor atinge 25%, Rania nu este privita chiar cu ochi buni. In ciuda activitatilor sale, in ciuda diplomatiei prin care incearca sa medieze conflicele ideologice dintre vestici si islamisti, in tara sa, regina este aratat cu degetul.

Rania se afla in topurile celor mai bine imbracate femei din lume, in timp ce foarte multi iordanieni traiesc in saracie. In ton cu revoltele care au avut loc in ultima perioada in Orientul Mijlociu, in Iordan s-au desfasurat de asemenea proteste. Un grup reprezentant al tribului beduin a redactat o scrisoare deschisa fara prcedent, in care monarhia regelui Abdullah al II-lea a fost aspru criticata iar Rania acuzata de coruptie si cheltuieli extravagante. In ochii poporului pe care Rania ar trebui sa il reprezinte, extravaganta nu este o scuza. Din acelasi motiv insa, occidentalii, mai obisnuiti “sa viseze cu ochii deschisi”, o admira fara rezerve pe Regina Iordanului, fiindca povestea ei este perfecta.

In aceeasi maniera este idolatrizata si Asma al-Assad, prima-doamana a Siriei. Recent, acesta a aparut intr-un numar al Revistei Vogue, fiind prezentata drept o frumusete naturala si un model de eleganta, in stil Chanel. Ea este denumita "un trandafir al desertului", fata moderna a regimului Bashar al-Assad. Fara sa faca nicio referinta la dictatura, Vogue spune cu diplomatie ca in Siria, “puterea este ereditara” iar Bashar al-Assad, sotul Asmei a fost ales presedinte in anul 2000, dupa moartea tatalui sau, cu un procent de 97%, arata The Slate in analiza sa. De asemenea Reuters mentiona intr-un articol: “Este un adevar universal valabil acela ca un dictator care vrea sa fie acceptat de catre politicoasa societate Vestica, trebuie sa isi caute o sotie fermecatoare si stralucitoar

Bashar si Asma al-Assad/ sursa foto: Wikimedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri