Sunt considerate a fie cele mai fascinante femei ale prezentului. Auzim des vorbindu-se despre Regina Rania a Iordaniei, despre Asma al-Assad, prima-doamna a Siriei, apreciata pentru eleganta sa sau despre Sheikha Mozah Bint Nasser Al-Missned, ce-a de-a doua sotie a emirului din Qatar, supra-numita si 'regina in pantaloni', dar si despre Lalla Salma Bennani, prima 'Alteta Regala' a Marocului.

Cine este Rania, Regina Iordanului?

Prin felul in care arata si se poarta, aceste regine par sa contrazica total toate asteptarile noastre legate de conditia femeii in Orientul Mijlociu. De exemplu, aparitia prea-frumoasei regine Rania se potriveste perfect cu imaginea noastra vestica despre cum ar trebui sa fie o femeie musulmana cu mintea deschisa: neacoperita, care nu se teme sa spuna ceea ce gandeste si care se imbraca exact asa cum pofeteste, neaderand la niciun fel de restrictie impusa de normele culturale. In multe moduri, Regina Rania este cel mai clar exemplu al contradictiilor, observa publicatia americana The Slate.

Ea detine un titlu stralucitor – a fost denumita Femeia anului la gala Glamour in anul 2010, face parte din lista Vanity Fair a celor mai bine imbracate vedete - Best-Dressed International Hall of Fame si din topul Forbes a celor mai Puternice femei din Lume.


Foto: Adam Tinworth

Totusi, faima Raniei nu trebuie pusa doar in seama pantofilor Christian Louboutin pe care ii poarta cu foarte mult sarm. Despre Rania se scrie si iar se scrie, fiindca intr-adevar este o femeie care se implica intr-o multime de activitati de natura sociala. Lucrurile pe care le realizeaza si imaginea pe care o afiseaza contrazic total stereotipurile legate de rolul supus al sotiilor musulmane. A lucrat pentru UNICEF si pentru Operation Smile si in acelasi timp a investit in Fundatia Jordan River dar si in Organizatia Femeilor Arabe, scrie The Slate. Iata cum o descrie, potrivit aceleiasi publicatii, prietena sa, Wendi Murdoch, sotia lui Rupert , pe Rania a Iordanului: “Este moderna; ea crede ca a fi regina este un job. Ea se ocupa de probleme ca drepturile femeii sau imbunatatirea vietii poporului iordanian, iar acestia chiar o iubesc”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri