Suntem perfect constienti de consecintele negative ale bullying-ului, fenomen care poate avea consecinte nefaste asupra sanatatii emotionale si sociale a copiilor, de aceea combaterea acestuia este o tinta vizata de intregul proces educational, declara Liviu Pop, Ministrul Educatiei.

”Este incontestabil faptul ca orice act de invatare, pe langa instructie, presupune si educatie. Valorile morale pe care le promoveaza societatea, inclusiv prin intermediul scolii, se fundamenteaza concomitent cu dobandirea de cunostinte, formarea de priceperi si deprinderi, contribuind in egala masura la formarea profilului unui tanar capabil sa produca schimbarea mentalitatilor. Asadar nu se pune problema ca dascalii sa ignore, nici macar in recreatie, modul in care scolarii relationeaza. Suntem perfect constienti de consecintele negative ale bullying-ului, fenomen care poate avea consecinte nefaste asupra sanatatii emotionale si sociale a copiilor, de aceea combaterea acestuia este o tinta vizata de intregul proces educational”, a declarat Liviu Pop, Ministrul Educatiei.

“Cred ca bullying-ul in scolile i liceele din Romania a devenit, in ultimii ani, un fenomen prea prezent, prea raspandit. Aproape ca nu exista scoala unde sa nu fi avut loc cel putin un astfel de incident. Si, din pacate, prea putini parinti i profesori sunt atenti la semnalele transmise de copii sau de adolescenti, neidentificand tiparul de agresor sau, dimpotriva, pe cel de victima a bullying-ului. in plus, cei mai multi copii nu vorbesc despre asta, fiindu-le teama, insa va dati seama ce probleme emotionale acumuleaza, cat se simt de singuri, de vulnerabili, de neputinciosi. Este extrem de important, ca parinte, sa fii conectat cu copiii tai, sa-i asculti, sa incerci sa-i intelegi, sa fii atent la schimbarile prin care trec Ai sa identifici cat mai repede daca sunt victime ale bullying-ului, ca sa poti interveni la timp”, a spus Anca Serea, sustinator al campaniei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri