12:01, 12 Ianuarie 2015 publicat în Social 188 share-uri

Am auzit o poveste deosebita recent -- Imi place sa o spun -- despre o fetita la ora de desen. Avea 6 ani si statea in spate, desenand, iar profesoara a spus ca aceasta fetita aproape niciodata nu era atenta, dar la ora aceea era. Profesoara a fost fascinata si a mers la ea si a spus, 'Ce desenezi?' Iar fetita a spus, 'Il desenez pe Dumnezeu'. Iar profesoara spus 'Dar nimeni nu stie cum arata Dumnezeu'. Iar fetita a spus 'Vor sti intr-un minut'. - Sir Ken Robinson

Peste 30 de milioane de oameni au vizualizat acest discurs care a fost tinut de ctare Sir Ken Robinson, specializt in educatie, la Conferintele TED. Sub sloganul "Ideas worth spreading/ trad. Idei care merita a fi raspandite". Conferintele TED promoveaza idei si oameni de o mare valoare, care au puterea de a ne inspira si schimba perspectivele tuturor.

Sir Ken Robinson - "Scoala distruge creativitatea"

Recent, acest filmulet a fost preluat si in reteaua de socializare romaneasca a Facebook. Noi l-am desoperit la Dan Irimia care descrie in mod elocvent impactul pe care il poate avea acest discurs asupra celor care il asculta: „Merita vizionat atat de parintii care inca isi mai descriu copii incepand cu "este cuminte", pentru profesorii care nu se adapteaza la elev ci incearca sa adapteze fiecare elev la un sistem de valori prestabilit, pentru managerii care cred ca greseala este cel mai mare rau, dar si pentru cei care vor sa se perfectioneze in vorbitul in public (atentie la modul in care si-a construit discursul... la final vei vedea efectul). Este unul dintre cele mai vizualizate de pe TED... peste 30.500.000 de vizualizari... oauuu!)”.

Citeste si:
Psihologia culorilor: Proprietățile psihologice ale celor 11 culori...
Psihologia culorilor:...

Iata cateva idei ale lui Sir Ken Robinson:

"Copiii vor incerca. Daca nu stiu, vor incerca oricum. Am dreptate? Nu le e teama de greseala. Acum, nu vreau sa spun ca a gresi este acelasi lucru cu a fi creativ. Ceea ce stim esta ca, daca nu esti pregatit sa gresesti, nu vei veni niciodata cu ceva original. Daca nu esti pregatit sa gresesti. Si pe cand ajung adulti, cei mai multi copii pierd acea capacitate. Le e frica de greseala. Si ne conducem companiile in felul acesta. Stigmatizam greselile. Si acum derulam sisteme nationale de educatie unde greselile sunt cel mai prost lucru pe care il poti face. Iar rezultatul este ca educam oamenii sa-si piarda capacitatile creative. Picasso a spus odata asta: a spus ca toti copiii se nasc artisti. Problema este a ramane artisti pe masura ce crestem. Cred asta cu pasiune: creativitatea nu este dobandita pe masura ce crestem ci pierduta. Sau mai degraba, suntem educati sa o pierdem. De ce se intampla asa?"

Citeste si:
Mai 2021 - o astro-lună fabuloasă pentru multe zodii! Horoscopul...
Mai 2021 - o astro-lună...

Dar merita sa asculti tot discursul lui Sir Ken Robinson. Este tradus in Limba romana:

Sir Ken Robinson - Școala distruge creativitatea (RO) from Frumoasa verde on Vimeo.

DA MAI DEPARTE!

Foto homepage: Shutterstock.com; copil, scoala, desen
 


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri