8 Martie 2013 publicat în Social 108 share-uri

Fetele din redactia noastra au raspuns unei provocari: Ce inseamna sa fii femeie? O intrebare care pare atat de simpla, dar care de fapt... ne pune atat de mult pe ganduri! Sa dai un raspuns nu este usor, dar, impreuna cu frumoasele noastre colege din redactia de lifestyle feminin, incercam sa compunem astazi, de 8 Martie 2013, un posibil portret al feminitatii contemporane. Speram ca fiecare cuvant sa va fie sursa de inspiratie si de bucurie. Primiti acest articol ca pe un cadou Garbo.ro intru celebrarea feminitatii.

Alina Simion - A fi femeie = iubire

Pentru mine, a fi femeie inseamna in primul rand iubire pentru ca asociez imaginea femeii cu a mamei, femeia care iubeste neconditionat, care ofera tandrete si intelegere celor dragi. Inseamna si eleganta, frumusete si sinceritate. Ca femeie trebuie sa fii capabila sa le faci pe toate, sa fii invincibila in tot ceea ce iti propui sa faci.

Datorita Alinei, in fiecare dimineata biroul miroase a cafea proaspata, imbietoare si este un motiv pentru care o iubim nespus, dar mai ales o iubim pentru profesionalismul ei.

Irina Jiga - A fi femeie e o combinatie intre un om matur si un copil

Ce inseamna sa fiu femeie? O intrebare aparent simpla, dar care m-a pus serios pe ganduri cand am inceput sa-i astern raspunsul pe hartie. Pentru mine, inseamna o combinatie intre un om matur si un copil.

Omul matur care incearca sa-si asume responsabilitati, sa-si faca planuri marete pentru viitor (casa, masina, sot, copii, catei, pisici, gradina etc.) si sa fie independent (glumeam cu fetele in redactie ca fiind angajata de 6 luni imi cumpar acum dulciuri, marea mea slabiciune, din bani proprii).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Un copil care, de fiecare data cand se vede in tren spre Sighisoara, orasul in care m-am nascut, se uita la ceas din sfert in sfert de ora doar, doar va trece timpul mai repede sa-i poata vedea pe mama si pe tata, pe Thor si Mituru (pisoii mei), casuta mea, florile din curte, legumele din gradina si toti oamenii care-mi sunt dragi.

Irina este cea care ne ofera mereu, cu multa darnicie, zambete largi, ceea ce in fiecare zi inseamna, atat de mult!

Iulia Sima - Asumarea feminitatii poate fi cel mai frumos moment din viata noastra...

Teoriile sociologice contemporane spun ca „nu te nasti femeie, ci devii femeie”. Sunt de acord ca feminitatea sau masculinitatea, inseamna pana la urma invatarea unui rol... dar vreau sa ma indepartez de rigiditatea asta teoretica, pentru a spune: „ma bucur ca am avut sansa sa devin femeie”. Dar femeie in sensul pe care l-am vrut eu, nu neaparat cel strict, pe care il cere uneori societatea. „Esti feminina 100%", imi spunea un prieten”. Dar de fapt eu ma bucur de feminitate asa cum simt eu nevoia sa o exprim; ma bucur si mi-o asum, din toate punctele de vedere – imi asum fiecare lacrima pe care am varsat-o in public, fara sa imi fie teama ca poate sunt vulnerabila sau ca pot parea „prea emotionala”, imi asum tocurile pe care le port, imi asum rochiile, culorile si florile din par...

Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Dar mai ales, ma bucur ca mi-am dat sansa de „a deveni o femeie autonoma”, o femeie care constientizeaza alegerile pe care le face si care mai mult decat atat, ar vrea ca si celelalte femei sa isi dea libertatea de a vedea ca pot face acelasi lucru.

Cred ca, a ne asuma feminitatea (asa cum o intelege fiecare, pentru ca feminitatea nu este un cliseu) si a ne mandri cu ea, poate insemna cel mai frumos moment din viata noastra.

De aceea le multumesc colegelor mele dragi fiindca au fost de acord sa construim impreuna acest puzzle al feminitatii.

Iulia este rotita care pune mecanismul in miscare. Ea este colega care isi doreste sa schimbe lumea in mai bine si se implica activ in acest sens.

LA MULTI ANI, DRAGELE NOASTRE CITITOARE!

Afla istoricul si semnficatia reala a zilei de 8 martie din articolul Stii ce inseamna 8 martie?

Citeste si: 23 de curiozitati fascinante despre femei si feminitate

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri