21 Septembrie 2011 publicat în Sanatate 5 share-uri

Indiferent de anotimp, natura ne ofera tot ceea ce avem nevoie pentru o alimentatie echilibrata. Toamna, strugurii, merele, perele, gutuile si prunele ne ajuta sa ne pastram o silueta demna de invidiat.

O echipa de cercetatori din Brazilia a descoperit faptul ca daca adaugam in alimentatia noastra zilnica pere avem sanse mai mari sa pierdem in greutate deoarece acestea contin numeroase fibre insa, dupa cum am mai afirmat, au cel mai scazut continut glicemic.

Gutuile

Consumul zilnic de doua-trei gutui elimina toxinele din organism si, implicit, ne ajuta sa slabim mai repede. De asemenea, ele reduc vizibil celulita si mentin aspectul pielii mai tanar si mai ferm.

Nutritionistii spun despre gutui ca sunt unul dintre cele mai eficiente fructe dat fiind faptul ca 100 de grame nu contin decat 63 de calorii. Mai mult, gutuile contin numeroase fibre si vitamina C din abundenta. Favorizeaza reglarea glicemiei si a colesterolului.

Prunele

Prunele sunt un aliat major in cura de slabire atunci cand sunt consumate cu moderatie. Desi sunt extrem de bogate in fibre, numarul de calorii pe care il poseda este foarte mic. Astfel, ele sau o senzatie de satietate si, in acelasi timp, faciliteaza curatarea colonului. Sunt detoxifiante si elimina colesterolul “rau” din organism.
Prunele stimuleaza functiile intestinale si au proprietati laxative.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri