20 Septembrie 2011 publicat în Sanatate 33 share-uri

Despre dieta Okinawa se scrie si se vorbeste mult, dar dieta Okinawa este mai mult un stil de viata decat o dieta propriu-zisa. Aceasta dieta te va ajuta sa pierzi din greutate intr-un mod sanatos si sa iti schimbi modul prin care te hranesti.

Denumirea acestui stil de viata provine de la denumirea unei comunitati de japonezi din insulele Ryukyu. Comunitatea din Okinawa este faimosa pentru ca are cea mai mare speranta de viata din lume. Din acest motiv, cercetatorii au facut mai multe investigatii pentru a afla care este secretul longevitatii lor. Sa fi fost clima, genetica, obiceiurile si stilul lor de viata? In final, cercetatorii au ajuns la concluzia ca modul cum locuitorii din Okinawa mananca, este cel mai important factor care ii ajuta sa isi pastreze sanatatea si supletea. E timpul sa aflam si noi care sunt secretele acestor oameni si, de ce nu, sa incercam sa adoptam macar cateva dintre obiceiurile lor alimentare.

Nu considera ca schimbarea stilului alimentar este un ordin pe care trebuie sa il urmezi cu orice pret, ci mai degraba gandeste-te ca aceasta este o provocare. Apoi, sa nu uiti nicio clipa ca servirea mesei trebuie sa o consideri o adevarata sarbatoare de fiecare data. De aceea, fa ca masa ta sa fie foarte atractiva.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Alege ingredientele cu atentie si decoreaza-ti masa. Acestea te vor face sa te bucuri si mai mult de hrana. Joaca-te cu mirosurile si culorile: alege vegetale verzi si morcovi pentru contraste si de asemenea alege ardeii galbeni si rosiile pentru mirosul si gustul lor minunat. Bucura-te cu toate simturile de faptul ca mananci.

Cele mai importante doua reguli pe care le presupune Dieta Okinawa:

Regula 1 - Mananca doar pana cand te simti 80% satula.

Ei au denumit acest obicei “Hara Hachi Bu”. Explicatia este aceea ca la creier, semnalul ca ne-am saturat ajunge cu 10-20 minute mai tarziu si astfel, cand consideri ca te simti doar 80% plina, esti de fapt 100% saturata. "Hara Hachi Bu" ii ajuta pe oamenii Okinawa sa manance mult mai putine calorii decat majoritatea oamenilor. Iata un mod foarte usor prin care putem sa tinem la distanta kilogramele nedorite fara sa ne chinuim prea tare. Daca reusim sa ne activam mai mult viata, ne vom mari sansele de reusita incercand sa ne pastram silueta sau sa slabim.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri