Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de mortalitate in lume in prezent. Romania ocupa locul 3 in lume, 62% din totalul deceselor fiind din cauza bolilor cardiovasculare.

Obezitatea

Indicele de masa corporala (IMC) se calculeaza cu formula:
Greutate (Kg) / Inaltime2 (m2)
- intre 18,50 si 24,99 - Greutate normala
- intre 25,00 si 29,99 - Supraponderal
- intre 30,00 si 34,99 - Obezitate (gradul I)
- intre 35,00 si 39,99 - Obezitate (gradul II)
- 40,00 sau mai mult - Obezitate morbida

Fumatul

Fumatul creste riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare de pana la 4 ori.

Asocierea fumatului cu ceilalti factori de risc creste probabilitatea de aparitie a afectiunilor cardiovasculare. Expunerea la fumul altor fumatori (fumatul pasiv) este la fel de daunatoare, crescand riscul cardiovascular si pentru nefumatori.

Sedentarismul

In absenta activitatii fizice, organismul va consuma mai putina energie, iar "combustibilul" neconsumat va circula in exces prin sange ceea ce va conduce la cresterea colesterolului si al glicemiei sau se va depune, fie in tesuturi cauzand obezitate, fie pe peretele vaselor de sange, distrugandu-le.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor 

Hipertensiunea arteriala

Hipertensiunea arteriala afecteaza 1 din 3 romani. Doar jumatate dintre romani stiu ce valori tensionale au. Aceasta afectiune creste efortul efectuat de inima, conducand la cresterea riscului de aparitie a infarctului de miocard, a accidentului vascular cerebral sau a insuficientei cardiace.

Colesterolul

Colesterolul crescut reprezinta un factor major de risc cardiovascular. Atunci cand este in exces colesterolul se depune pe peretii vaselor, ingreunand curgerea sangelui. Infundarea arterelor este principala cauza care conduce la aparitia bolilor cardiovasculare.

Stresul

Nu uita sa razi! Dificultatile intampinate la locul de munca sau acasa, evenimentele stresante ne afecteaza in multe feluri, cauzand dureri de cap sau de spate, tulburari de somn, iritabilitate sau depresie. Stresul are un impact major si asupra sistemului cardiovascular, conducand la instalarea aterosclerozei si la cresterea riscului de aparitie a bolilor de inima.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cele mai încurajatoare citate despre succes ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri