Legenda spunde ca o frunza uscata a cazut dintr-un copac in apa infierbantata, iar cand aceasta a fost bauta, a aparut ceaiul. Astazi, consumam ceai la orice ora, in orice zi, la orice masa si in orice imprejurare.

In majoritatea restaurantelor chinezesti, mai ales in cele in care se servesc preparate dim sum (care de obicei sunt mancaruri grele si grase), Pu-erh este singurul ceai servit. Abilitatea acestuia de a descompune grasimile si de a ajuta digestia il face bautura ideala pentru preparate. Dupa o masa grea, daca bem Pu-erh, intestinele si stomacul nostru vor fi curatate.

Ceaiul Pu-erh este de asemenea folosit si in regimurile de slabire pentru ca accelereaza metabolismul. Doza recomandata zilnica este de 3 cani pe zi, dupa fiecare masa, timp de trei luni. Dupa aceasta perioada, se poate bea doar o cana pe zi – in scopul mentinerii greutatii dorite.

Pu-erh este perfect pentru toata lumea, dar mai ales pentru persoanele care doresc un stil de viata sanatos. Se crede despre acest ceai antic medicinal ca ar fi “ceaiul originar”. Este aromat si devine din ce in ce mai gustos o data cu trecerea timpului. Fie ca doriti un inlocuitor pentru cafea sau un medicament in adevaratul sens al cuvantului, Pu-erh este probabil cea mai sanatoasa alegere (dar nu foarte econoama).


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Din secretele Chinei: Pu-erh, ceaiul minune.