22 Martie 2024 publicat în Sanatate 1 share-uri

Infectiile in sarcina pot fi periculoase atat pentru mama, cat si pentru fat. Iata cateva exemple de infectii in sarcina, ce complicatii pot da si ce implica tratamentele.

Riscul de infectii in sarcina

Sarcina poate face femeile mai predispuse la anumite infectii, iar unele infectii pot fi mai severe in sarcina. Chiar si infectiile usoare pot duce la boli grave la femeile insarcinate. Unele infectii care apar in timpul sarcinii prezinta in primul rand un risc pentru mama. Alte infectii pot fi transmise copilului prin placenta sau in timpul nasterii. Atunci cand se intampla acest lucru, copilul risca si aiba si unele complicatii. Modificarile la nivel hormonal si ale functiei sistemului imunitar pot face o femeie mai vulnerabila la infectii si complicatii grave.

Bolile infectioase sunt tulburari cauzate de microorganisme patogene (de exemplu bacterii, virusuri, ciuperci, paraziti) care pot fi transmise direct sau indirect din diferite surse (de la o persoana la alta, de la animale, din mediu, alimente, apa etc). Unele infectii pot fi daunatoare, dar unele pot fi inofensive, insa toate pot fi prevenite. Anumite grupe de pacienti, inclusiv femeile insarcinate, pot fi, de asemenea, mai susceptibile la infectii.

Sepsisul este o afectiune care pune viata in pericol, cauzata de un raspuns neobisnuit de sever la o infectie. Duce la inflamatie severa in organism si, potential, la insuficienta de organ si risc de deces. Este important sa incercati sa preveniti infectiile in timpul sarcinii pentru a minimiza riscurile atat pentru mama, cat si pentru copil.

Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: SNeG17 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri