Pandemia COVID-19 a provocat cea mai mare criză sanitară din ultimii zeci de ani, afectând în mod direct și indirect sistemele de sănătate publică și privată, știința, educația, economia și politica internațională.

Afecțiunile dermatologice în care vaccinarea anti COVID-19 este contraindicată

Vaccinarea este contraindicată în boli alergice grave ca urticaria însoțită de edem Quinque sau Sindromul Steven Jhonson care este o afecțiune imunologică declanșată de o alergie la un antibiotic și care se manifestă cu bășicarea pielii în totalitate, ulcerații, necroză, ulcerații bucale.

Cu excepția pacienților aflați în situații particulare legate de medicație cu imunosupresoare care trebuie adaptată înainte de vaccinare, restul pacienților cu afecțiuni cutanate se pot vaccina împotriva COVID-19.

Noua normalitate a consultațiilor dermatologice

În spațiul medical, pacienții sunt rugați să poare masca deasupra nasului, să respecte distanțarea socială și ora de programare. De asemenea, pacienții sunt rugați să nu vorbească în momentul în care sunt consultați sau operați la nivelul feței.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

„Medicul dermatolog folosește adesea dermatoscopul pentru a privi o leziune în interiorul pielii, deci pacienții trebuie să înțeleagă că pot vorbi doar cu masca pe față. Pacienții cronici cu scheme de tratament stabilite pot recurge la controale online pe platforma de telemedicină a centrului, la fel și cei care vor să evite contactul fizic. În acest fel, putem face triajul celor care trebuie consultați față în față de cei care pot fi diagnosticați de la distanță. Dermatologia este o specialitate vizuală în care multe boli au aspect foarte specific și pacienții pot fi sfătuiți de la distanță fără să se mai expună vreunui risc suplimentar,” susține dr. Mihaela Leventer.

Centrul Dr. Leventer s-a dezvoltat cu scopul de a oferi pacienților cu afecțiuni dermatologice soluții integrate și complete, atât pentru pielea sănătoasă, cât și pentru pielea bolnavă. Centrul oferă servicii de screening și biopsie de piele, tratamente pentru toate afecțiunile dermatologice, excizii de tumori pentru cancerul de piele de tip melanom, intervenții chirurgicale Mohs pentru cancerul de piele de tip carcinom și servicii de dermatoestetică și cosmetică medicală.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Foto fr si main: De la wavebreakmedia /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri