Natura ne ofera cateva plante cu efecte extraordinare asupra memoriei, imbunatatind considerabil fluxul cerebral si asigurand aportul unor nurtieni foarte importanti pentru functionarea celulelor nervoase: ginseng, salvie, pelin, vanilie, menta.

5. Menta


Cercetatorii italieni au descoperit ca in urma fierberii frunzelor de menta se elibereaza peste 12 compusi chimici instabili volatili care inhiba centrii agresivitatii. In felul acesta aroma mentei binedispune, calmeaza si invioreaza. Menta este foarte utila in stari de oboseala cauzata in special de suprasolicitare intelectuala, stres sau epuizare. Desi efectul mentolilor asupra centrilor agresivitatii este direct si imediat, pentru a obtine o eficienta maxima este nevoie de o cura de minimum 12 zile. Folositi ceaiul de menta, aromele si uleiurile de menta sau chiar frunze de menta in preparatele culinare, veti observa cum randamentul intelectual creste considerabil.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Secretele din struguri

Masuri naturiste pentru a scapa de pietre la rinichi

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Tratamentul homeopat in candidoza vaginala


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri