Dr. Dan Andronesi: Nu vă mai diagnosticați singuri cu hemoroizi! Au simptome comune cu trombozele, abcesele sau cancerele!

Boala hemoroidală este o boală căreia îi priește stilul de viață modern, cu alimentație haotică, sport puțin și stres mult.

”Proctologia e știința care se ocupă de așa ceva, doar un proctolog poate diagnostica. Pentru că omul se gândește că sunt hemoroizi, simptomele se potrivesc cu ce a auzit, a citit pe internet. Însă poate fi şi o tumoră acolo, poate fi un cancer, putem avea un abces, o fisură, o tromboză, sunt foarte multe și fiecare se rezolvă diferit. Dacă stăm foarte mult și avem o tumoră acolo, ea poate deveni inoperabilă sau poate progresa spre metastaze." declară Dr. Dan Andronesi.

"În ceea ce privește tratamentul hemoroizilor, dacă acesta este diagnosticul corect, vă spun sincer: tratamentele locale cu creme, geluri, promovate destul de agresiv, nu fac altceva decât să niveleze mucoasa, să o vindece pe moment, dar lasă mai departe să crească hemoroizii și, bineînțeles, cu apariția de complicații din ce în ce mai grave, mai frecvente. Asta înseamnă automedicația, ne dăm cu crema și avem senzația că ne simțim mai bine. Dar încurcăm un diagnostic care poate să ne salveze viața, cum sunt tumorile, sau diversele boli inflamatorii colonice. Există diverse boli, spre exemplu rectocolita ulcerohemoragică, în urma căreia pierdem sânge, avem inflamație și ne dăm cu o cremă, dar tratamentul e cu totul altul”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Medicina actuală permite tratarea hemoroizilor fără intervenție chirurgicală, prin metode non-invazive, cu recuperare rapidă. Metodele recomandate de specialiștii de la OK Medical sunt fototermocoagularea în spectru infraroșu plus ligatura cu benzi elastice.

Pentru a evita însă apariția bolii hemoroidale urmați câteva sfaturi de viață sănătoasă: ocoliți fast-food-ul, condimentele picante şi alcoolul, consumaţi fibre alimentare, păstrați-vă greutatea în limite normale și fugiți de sedentarism – este indicat să ne ridicăm de la birou la fiecare 45-50 de minute şi pentru puţină mişcare, întocmai ca elevii în pauzele școlare.

Foto homepage: bitt24 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri