Aceste trei ceaiuri au o multime de recomandari pentru a-ti pastra sanatatea fizica, dar si pentru a-ti regasi echilibrul mental si pentru a risipi stresul.

In timpul unei zile friguroase de iarna, un ceai cald face adevarate minuni pentru starea ta de spirit. Probabil stii deja ca fiecare ceai este bun pentru un anumit tip de afectiune, insa noi iti aratam mai jos ceaiurile care iti vor relaxa mintea, dar iti vor aduce si nenumarate beneficii pentru sanatatea ta fizica. Iata care sunt ceaiurile care nu ar trebui sa-ti lipseasca din casa si pe care ar trebui sa le consumi zilnic:

1. Incepe ziua in forta si bucura-te de efectele antioxidante ale ceaiului verde

Ceaiul verde are proprietati antioxidante demonstrate, fapt care il recomanda ca fiind o adevarata arma impotriva cancerului de orice tip. Mai mult decat atat, ceaiul verde iti ajuta mintea sa se mentina concentrata, te energizeaza si este inlocuitorul perfect pentru cafea. Alte beneficii ale ceaiului verde sunt cele legate de topirea tesutului adipos, dar si de accelerarea metabolismului, motiv pentru care este recomandat in curele de slabire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Consuma-l in prima parte a zilei si alege mereu un ceai vrac, nu la pliculete. In cazul ceaiului vrac, poti vedea, efectiv, frunzele de ceai si nu ai parte de aditivi pentru arome sau de conservanti. Este suficient sa arunci un ochi peste aceste sortimente de ceai verde pentru a vedea cum arata un ceai verde natural si de buna calitate. Dupa cum vezi, aromele lor sunt date tot de ingrediente naturale, precum fulgii de nuca de cocos, fructele de soc sau petalele de trandafir. Este o adevarata incantare sa-ti incepi ziua cu un astfel de ceai.

2. Ceaiul de musetel, licoarea care te ajuta, la propriu, sa dormi mai bine noaptea

Ceaiul de musetel este cel cu care am crescut cu totii. Cu siguranta si parintii sau bunciii tai il pregateau atunci cand te pastea vreo raceala sau cand te durea stomacul, in copilarie. Este, intr-adevar, un ceai care relaxeaza muschii abdominali si ajuta digestia, facand durerile de stomac uitate complet. In acelasi timp, ceaiul de musetel este si un remediu pentru problemele de somn, cat si pentru depresie.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Cand somnul te ocoleste, o cana cu ceai de musetel te va ajuta sa ai parte de o noapte cu adevarat linistita. In plus, este unul dintre ceaiurile benefice pentru a scapa de anxietate si pentru a tine departe depresia.

3. Valeriana, arma suprema impotriva insomniilor, a durerilor provocate de stres, dar si a tulburarilor de la menopauza

Ceaiul de valeriana este cel mai rapid remediu pentru insomniile severe. Mai mult decat atat, cand stresul nu numai ca nu te lasa sa dormi, dar iti provoaca si dureri de cap sau de stomac, tot efectul sedativ al valerianei te poate ajuta sa scapi de ele. Este recomandat pentru a trata anxietatea si chiar pentru a regla presiunea arteriala. Acest ceai ajuta la cresterea nivelului acidului gamma-aminobutiric (GABA) din creier, un neurotransmitator care regleaza temperatura corpului, ciclul somn-veghe si sistemul endocrin. Practic, el funcioneaza exact ca si medicamentele calmante din farmacii, care au aceeasi misiune de a creste nivelul GABA. Diferenta este ca este un medicament natural, lipsit de restul chimicalelor nocive.

Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Ceaiul de valeriana nu este recomandat femeilor insarcinate, insa este de mare ajutor doamnelor care se afla in perioada menopauzei. Este, de asemenea, util pentru calmarea crampelor menstruale.


Ai incercat aceste ceaiuri? Care este preferatul tau?

Sursa foto: Africa Studio/Shutterstock, wavebreakmedia/Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri