3 Ianuarie 2017 publicat în Sanatate 15 share-uri

Medicul specialist ortodont ne spune care sunt efectele mai putin fericite ale temperaturilor scazute asupra sanatatii orale si cum putem preveni aparitia lor:
Un articol scris in exclusivitate pentru Garbo de Dr. Mihaela Dan, specialist ortodont Orto-Implant Expert

Sezonul rece aduce cu el nu doar mult asteptatele sarbatori de iarna, ci si mici inconveniente care necesita o atentie sporita: pielea si buzele ne sunt mai uscate, riscul de raceala este mai mare, iar unora dintre noi dintii ne devin mai sensibili. Desi smaltul dentar este cel mai dur tesut din organism si ar trebui sa reziste la scaderea temperaturii, modificarile bruste ale acesteia produc microfisuri care determina aparitia sensibilitatii dentare. Ba mai mult, inclestarea reflexa a dintilor la contactul cu frigul de afara poate, de asemenea, produce microfisuri si sensibilitate dentara si musculara prin contractura anormala.

Doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, ne spune care sunt efectele mai putin fericite ale temperaturilor scazute asupra sanatatii orale si cum putem preveni aparitia lor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Durerile dentare

Contactul cu aerul rece poate declansa chiar dureri dentare, insa este important sa retinem ca frigul doar evidentiaza ca exista o problema dentara si nu este cauza acesteia. De fapt, sensibilitatea dentara poate avea numeroase alte cauze: carii dentare, fracturi dentare, dinti tociti cu dentina expusa din cauza periajului dentar agresiv sau a bruxismului, retractii gingivale care descopera radacina dintelui sau expun dintele slefuit de sub o lucrare dentara, obturatii (plombe) dentare metalice mari, obturatii vechi care si-au pierdut contactul cu dintele (carie secundara). Astfel, aerul rece sau alimentele si bauturile reci ajung in contact cu terminatiile nervoase din dentina, declansand sensibilitatea.

Sinuzitele

In sezonul rece apar frecvent sinuzitele, iar durerea din sinuzita maxilara poate fi usor confundata cu durerea de dinti, din cauza vecinatatii cu acestia.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Din fericire, puteti sa va bucurati de zilele de iarna, evitand inconvenientele produse de frig, daca respectati cateva reguli simple:

1. La contactul cu aerul rece, evitati sa respirati pe gura; in acest fel vom proteja atat dintii, cat si amigdalele.

2. Cand sunteti afara, luati cu dvs. o bautura calda, care sa va hidrateze si sa va incalzeasca atat dintii, cat si intregul organism.

3. Evitati sa inclestati dintii, relaxati musculatura.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri