9 Noiembrie 2016 publicat în Sanatate 2 share-uri

Dezvoltarea tehnologica a societatii umane a facut ca astazi, foarte multi oameni sa devina sedentari, fiind nevoiti sa stea foarte mult timp pe scaun, in fata calculatorului, asta in timp ce corpul nostru s-a adaptat pentru mii de ani activitatilor fizice.

Cand stam pe scaun, organele isi incetinesc functionarea

Bolile de inima nu sunt deloc neobisnuite pentru cei care stau prea mult pe scaun. Martha Grogan, cardiolog la Mayo Clinic spune ca oamenii care stau pe scaun toata ziua au aceleasi sanse sa sufere de boli de inima precum fumatorii.

Dar bolile cardio-vasculare nu sunt singura ingrijorare; statul indelungat este corelat si cu riscul de cancer la plamani 21%, la colon 24% sau 32% pentru cancerul endometrial.

Si diabetul de tip 2 reprezinta un motiv de ingrijorare. Cand petrecem mult timp pe scaun, se incetineste activitatea pancreasului care produce insulina. Insulina transporta glucoza catre celulele corpului, activand astfel productia de energie in corp. Statul pe scaun face ca raspunsul celulelor la insulina sa fie incetinit. Riscul de a ne imbolnavi creste.

Foto: Shutterstock.com/ MSSA

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

O postura corecta ne poate salva sanatatea

Pentru aceia dintre noi care stam pe scaun foarte mult la serviciu, exista cateva metode prin care putem sa neutralizam din efectele negative ale faptului ca suntem prea sedentari.

O postura corecta nu este buna doar pentru corp – ne ajuta si mintea. Daca te obisnuiesti sa ai o postura corecta, mai usurezi din presiunea pe care o pui asupra gatului si umerilor, de asemena, plamanii tai vor functiona mai bine si vei reusi sa te concentrezi mai bine.

Ce sa eviti: sa stai cu picioarele incrucisate pentru o perioada lunga, statul cu picioarele in pozitii diferite (de ex. un picior pe pamant si altul pe un scaun mai mic din apropiere), de asemenea, nu sta cu umerii pleostiti.

Aminteste-ti sa te ridici de pe scaun - obisnuieste-te cu mici activitati (pot fi gesturi foarte simple, cum ar fi sa te ridici sa iti iei un pahar cu apa) – si corpul tau iti va multumi.

Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Daca iti plac articolele noastre, aboneaza-te la news-letterul Garbo.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri