Ba-i ciuperca, ba nu-i ciuperca. Ghici ciuperca ce-i? E ciuperca cea de toate zilele, acea leguma pe care o consumam din an in paste, cea despre care egiptenii credeau ca este o binecuvantare din partea zeilor, cea pe care chinezii o intrebuinteaza de secole ca pe un medicament cu proprietati remarcabile de vindecare. Dintre toate legumele care exista pe suprafata pamantului, ciupercile reprezinta cel mai nimerit substituent al carnii.
Spre deosebire de carne, care este un aliment greu digerabil, in digestia ciupercilor organismul investeste un consum minim de energie. Se recomanda ca acestea sa fie consumate in stare proaspata, crude, inabusite sau fripte sau in combinatie cu carbohidrati. Ciupercile sunt excelente in dietele de slabire caci nu contin amidon. Puteti consuma ciuperci de 3 ori pe saptamana fara ca organismul sa resimta lipsa carnii si a energiei furnizata de consumul acesteia.

Ciupercile contin apa, substante organice si saruri minerale. In plus, “carnea vegetala” are un gust delicios si poate fi gatita in multe feluri. Recent, oamenii de stiinta japonezi au descoperit ca ciupercile au un rol important in intarirea sistemului imunitar, prevenind aparitia tumorilor canceroase.

Cateva ciupercute albe contin o cantitate de potasiu mai mare decat cea continuta de o portocala, potasiul contribuind la reglarea tensiunii arteriale. In plus, gratie continutului de zinc, ciupercile reprezinta un remediu excelent in lupta impotriva depresiei, a stresului si a starilor de anxietate. Consumarea a 3 ciupercute pe zi asigura organismului cantitatea optima de vitamina B12.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

Bogate in fibre si vitamine din complexul B: B1, B2, B3, B6 si acid folic, ciupercile combat oboseala, medicii indicand consumul acestora indeosebi in astenii si in starile de epuizare fizica. Atentie insa la ciupercile pe care le consumati Cumparati-le doar din locatii autorizate caci riscati sa cumparati ciuperci necomestibile care contin alcaloizi, substante organice toxice ce produc intoxicatii ale sistemului nervos sau intoxicatii gastrointestinale.

De asemenea, pastrate in conditii incorecte, chiar si ciupercile comestibile pot cauza anumite intoxicatii. Recent, o serie de cercetari au demonstrat ca ciupercile reprezinta un puternic afrodisiac, anumite proteine continute de acestea actionand asupra centrilor nervosi ai sexualitatii, stimuland-o.

100 de grame de ciuperci au 20 de calorii si contin:
-2 g proteine
-300 mg potasiu
-40 micrograme acid folic
-15 micrograme vitamina B8
-2 micrograme vitamina B5
-1 mg fier
-1 mg zinc
-0,5 grame grasimi
-2,3 grame glucide

Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri