Anxietatea face parte din reactiile emotionale fundamentale ale omului, insa nu trebuie sa ne lasam coplesiti de ea.

Cum o tratam?

Primul pas pentru gestionarea cu succes a anxietatii este de a invata sa o intelegi si sa o recunosti. Constiinta de sine este esentiala.

Cei care traiesc constant intr-o stare de ingrijoare asupra fiecarui lucru, au impresia ca asta ii ajuta sa se pregateasca pentru orice problema care poate aparea dar, in realitate, ea interfereaza cu rezolvarea problemei.

Gandeste-te la lucrurile care iti provoaca anxietate pentru a le dezamorsa.

Prin analiza in profunzime a gandirii anxioase poti sa dai la o parte minciunile care iti intuneca mintea, cum ar fi ca esti neputincios si nu iti poti controla gandurile, sentimentele si comportamentul. Cu rabdare si multa practica poti sa inlaturi gandirea negativa. Cu toate acestea, nu vei reusi sa te bucuri de schimbare daca nu inveti sa te lupti cu astfel de sentimente de anxietate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Accepta-ti sentimentele de anxietate

Tratarea este posibila si este nevoie doar de rabdare si de intelegerea corecta a problemelor. Cea mai buna cale de iesire este intotdeauna prin mijlocul problemei, iar cea mai buna intelegere a situatiei este de a o trai in profunzime, a o accepta si a lupta cu staruinta si optimism.

Acceptarea nu inseamna sa te complaci intr-o situatie ci sa intelegi ca exista ganduri si sentimente care iti provoaca anxietate si ca trebuie sa inveti sa le controlezi. De exemplu poti sa privesti fluxul de gandiri si trairi ca un val temporar de adrenalina.

Terapia increderii in sine si puterea de a te calma

Dezvolatandu-ti aceasta putere realizezi ca poti sa-i comanzi corpului tau si alegi sa faci acest lucru. Nu este nevoie ca lumea din jur sa se schimbe ci tu trebuie sa influntezi evenimentele din jurul tau care pot fi controlate.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Aceasta tehnica poate fi invatata prin psihoterapie cognitiv-comportamentala (adesea prescurtata CBT din engleza cognitive-behavioral therapy) si este poate una din cele mai validate forme de psihoterapie pentru anxietate.

Psihoterapia cognitiv-comportamentala presupune modificarea stilului de gandire si a modului in care actionam in fata situatiilor stresante. Persoanele care sufera de anxietate se simt excesiv de vulnerabile in fata anumitor situatii cum ar fi vorbitul in public, aparitia unui atac de panica, esec si sunt dominate de nevoia de a fugi de aceste lucruri, nereusind sa-si controleze eficient reactiile.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri