Anxietatea face parte din reactiile emotionale fundamentale ale omului, insa nu trebuie sa ne lasam coplesiti de ea.

Prin psihoterapie oamenii invata cum sa-si controleze anxietatea prin strategii eficiente de relaxare, cum sa-si observe gandurile si comportamentele care alimenteaza anxietatea si cum sa le inlocuiasca, cum sa-si modifice atentia, sa combata evitarea si sa previna caderile nervoase.

Tratamentul prin medicatie

Se face cu anxiolitice, antidepresive si beta-blocante care reduc simpomele de anxietate insa, nu pot corecta circuitele neuronale alterate in anxietate, ci actioneaza global asupra intregului sistem nervos, ele fiind adesea insotite de efecte secundare foarte variate, somatice sau psihologice.

Decizia de a urma un tratment medicamentos pentru anxietate trebuie luata numai in urma consultarii unui medic psihiatru si trebuie urmat sub supravegherea acestuia.

Oricat de mult am apela la tratamente medicamentoase sau psihoterapie, unde putem spune tot ce ne apasa si ne chinuie, daca noi nu ne dorim o schimbare in felul nostru de a gandi si in comportament, vom ramane in continuare anxiosi.

Trebuie sa inveti sa impingi limitele zonei tale de comfort, sa afirmi ca ai curaj si ca poti depasi frica, sa tii in preajma ta oameni curajosi care te inspira si te motiveaza, sa inveti sa ai incredere in lectiile pe care ti le poate da Universul, sa meditezi, sa te cunosti mai bine si sa nu te lasi manipulat, sa intelegi ca exista cu adevarat riscuri foarte mari dar, vei fi capabil sa le depasesti si pe acelea. In eliminarea anxietatii din viata noastra avem nevoie de cel mai mare aliat al nostru, si anume, noi insine.

Foto main: anxietate, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri