Comunicat de presa
Oamenilor le place sa creeze mituri. Unele dintre ele pot fi spulberate rapid de stiinta, altele raman, insa, sub semnul intrebarii.
Cinci gesturi care ajută mediul şi îţi garantează mai mulţi bani în...

Exista mituri despre aproape orice, chiar si despre lumina albastra. Iata doar cateva dintre ele:
MIT 1: Toate tipurile de lumina albastra sunt daunatoare ochilor
Specialistii spun ca exista doua tipuri de lumina albastra. Una dintre ele este cea turcoaz, care este benefica ochilor pentru ca ne ajuta sa distingem formele, culorile, ne mentine atentia treaza si contribuie, totodata, la reglarea ceasului biologic al somnului. Cea de-a doua este lumina de tip albastru-violet, care dauneaza vederii.
Află cum previi apariția prematură a defectelor de vedere cauzate...

Foto: Laptop, Lumina albastra via Shutterstock
Asadar, lumina albastru-violet este cea nociva si degradeaza sanatatea ochilor nostri. Aceasta este emisa de majoritatea gadgeturilor moderne pe care le folosim, fie ca ne referim la TV, laptop, tableta sau smartphone.
MIT 2: Nu trebuie sa ne protejam de lumina albastra
Fie ca suntem nevoiti sa stam multe ore in fata calculatorului din cauza jobului, fie ca stam la laptop doar in timpul liber, cert este ca suntem din ce in ce mai expusi la lumina albastra.
Expunerea indelungata la lumina violet provoaca afectiuni oculare care se manifesta intai prin dureri de cap, oboseala, iritatii ale ochilor, dureri ale gatului si vedere incetosata. Toate astea duc spre degenerescenta maculara, o afectiune a vederii, care, in timp, poate duce chiar la orbire.
Ochiul este un organ sensibil si tocmai din acest motiv este necesar sa il protejam prin folosirea lentilelor care ne ajuta sa prevenim aceasta afectiune.
Foto homepage: Vedere, laptop via Shutterstock
Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili