Pentru a va mentine organismul intr-o forma buna in acest sezon, alimentatia trebuie sa se bazeze pe cantitati cat mai mari din urmatoarele fructe si legume.

Cele mai importante substante nutritive: vitamina C, fibre, potasiu, cupru, magneziu, vitamina E

Fasolea verde

Fasolea verde este recunoscuta pentru cantitatile mari de vitamina K pe care le contine, precum si pentru substantele antiinflamatoare ce pot reduce severitatea unor boli in care inflamatia este prezenta precum artrita, astmul. Alti nutrienti prezenti in fasolea verde protejeaza aparatul cardiovascular, lupta impotriva cancerului, stimuleaza sistemul imunitar.

Nutrienti importanti: vitamina K, vitamina C, vitamina A, fibre, potasiu, folati, riboflavina, tiamina, fier, magneziu, calciu, cupru, fosfor, niacina

Broccoli

Este o leguma din familia verzei ce contine mare parte din substantele si nutrientii cu potential anticancerigen specifici acestei clase de vegetale. In plus, are efecte benefice asupra aparatului cardiovascular, previne cataracta, intareste oasele si protejeaza de ulcer.
Nutrienti importanti: vitamina A, vitamina C, triptofan, potasiu, vitamina B6, vitamina B2, fosfor, magneziu, acizi grasi omega 3, vitamina B5, fier, zinc, vitamina E;

Vinetele

Reprezinta o sursa importanta de fitonutrienti cu puternica activitate antioxidanta, ceea ce le confera proprietati anticancerigene, antimicrobiene, antivirale. In coaja lor exista un fitonutrient numit nasunina despre care s-a demonstrat ca are puternice efecte antioxidante si ca protejeaza membranele celulelor din organism. Vinetele sunt bune pentru aparatul cardiovascular pentru ca au capacitatea de a reduce colesterolul rau.
Nutrienti importanti: fibre, potasiu, vitamina B1, vitamina B6, folati, magneziu, triptofan, vitamina B3

Spanacul

Cercetatorii au descoperit in frunzele spanacului cel putin 13 compusi din clasa flavonoidelor care functioneaza ca agenti anticancerigeni. Contine de asemenea mari cantitati de vitamina K, protejeaza de boli de inima si de afectiuni oculare precum degenerescenta maculara si cataracta, contine numerosi nutrienti cu proprietati antiinflamatoare si protejeaza creierul de stresul oxidativ.

Principalele substante nutritive: vitamina K, vitamina A, folati, magneziu, fier, vitamina C, vitamina B2, calciu, potasiu, cupru, fosfor, zinc, seleniu, vitamina E etc


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri