Pentru a va mentine organismul intr-o forma buna in acest sezon, alimentatia trebuie sa se bazeze pe cantitati cat mai mari din urmatoarele fructe si legume.

Cartofii dulci

Cartofii dulci contin mult mai multe substante nutritive decat cartofii obisnuiti. Sunt bogati in antioxidanti, in fitonutrienti cu proprietati antiinflamatoare si fac parte dintre alimentele anti-diabet. Asta pentru ca studiile au aratat ca stabilizeaza nivelul glicemiei si scad rezistenta la actiunea insulinei. Cartofii dulci contin cantitati mari de vitamina A, ceea ce-i face eficienti impotriva emfizemului.
Nutrienti notabili: vitamina A, vitamina C, cupru, fibre, vitamian B6, potasiu, fier

Merele

Merele sunt cele mai populare fructe ale toamnei si unele dintre cele mai sanatoase. Contin numerosi antioxidanti precum catechine, acid clorogenic, quercitina. Datorita lor, merele protejeaza de cancer de san, cancer de colon, previn formarea pietrelor la rinichi, ajuta la scaderea colesterolului. Mai multe studii au aratat ca cel putin doua mere consumate pe saptamana reduc riscul de astm si de diabet de tip 2.

Nutrienti importanti: vitamina K, vitamina C, fibre

Un articol de Ciprian Chitu

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Ai aflat de pilula endoscopica?

Totul despre epiziotomie

8 beneficii cu fructul pasiunii


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri