15 Mai 2013 publicat în Sanatate 19 share-uri

Teoriile clasice spuneau ca oamenii tind sa manance mai mult si mai nesanatos pentru a compensa o lipsa sau a-si satisface o nevoie pe care altfel nu o pot realiza.

Un studiu recent a demonstrat, insa, ca obisnuim sa mancam mai mult atunci cand suntem fericiti sau, cel putin, binedispusi, decat atunci cand suntem tristi.

Pana in prezent a fost in voga teoria potrivit careia oamenii mananca in exces pe fondul unor trairi negative, precum depresia, plictiseala, singuratatea sau starea de anxietate.

Dar un grup de cercetatori a descoperit ca persoanele care mananca pe fond emotional consuma mai multe alimente nesanatoase si bogate in calorii atunci cand sunt fericite decat atunci cand sunt macinate de griji si suparari.

Practic, oamenii ale caror obiceiuri alimentare sunt puternic influentate de starea lor de spirit consuma produse cu mai multe calorii atunci cand sunt binedispusi.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri