Un studiu recent a demonstrat, insa, ca obisnuim sa mancam mai mult atunci cand suntem fericiti sau, cel putin, binedispusi, decat atunci cand suntem tristi.
Pana in prezent a fost in voga teoria potrivit careia oamenii mananca in exces pe fondul unor trairi negative, precum depresia, plictiseala, singuratatea sau starea de anxietate.
Dar un grup de cercetatori a descoperit ca persoanele care mananca pe fond emotional consuma mai multe alimente nesanatoase si bogate in calorii atunci cand sunt fericite decat atunci cand sunt macinate de griji si suparari.
Practic, oamenii ale caror obiceiuri alimentare sunt puternic influentate de starea lor de spirit consuma produse cu mai multe calorii atunci cand sunt binedispusi.
Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună