Lasa-te surprinsa de cel mai spectaculos curcubeu al naturii, cel care iti va aduce viata indelungata si fata de boala, CURCUBEUL ALIMENTELOR! Descoperiri uimitoare din partea oamenilor de stiinta tin sa ne aduca la cunostinta beneficiile extraordinare ale fructelor si legumelor pigmentate intens, dar nu numai.

Puterea CULORILOR NEUTRE. Fructele si legumele colorate neutru

Alimentele in culori neutre precum para, ridiche alba, banana, curmale, muguri de pin, fasole boabe, ciuperci, usturoi, praz, arpagic, conopida, cartofi albi, pastarnac, hasma (esalot), ghimbir, sunt si ele excelente pentru sanatate.

Chiar daca sunt lipsite de culoarea intensa a altor alimente ale naturii (unele fitochimicale sunt lipsite de culoare), au o gramada de alte lucruri minunate pe care nu le putem vedea. Au vitamine, minerale, fibre, alicina, polifenoli (au un efect anticancerigen), antoxantine. Antoxantinele din alimentele albe sau cele in culori neutru au un rol demn de mentionat in scaderea colesterolului si a presiunii arteriale. Ceapa, spre exemplu, este bogata in chercetina, un antioxidant flavonoid, cu proprietati antiinflamatorii si cu beneficii incontestabile asupra sistemului cardiovascular si circulator.

Ciupercile au un continut ridicat de vitamina D, asociata cu un risc scazut de cancer ovarian. Alicina, un fitochimical gasit mai ales in familia leguminoaselor Allium (usturoi, ceapa, praz) este pusa in legatura cu un risc scazut al cancerului de stomac. Tot alicina, un component activ si in compozitia usturoiului, are un puternic efect antibiotic, antioxidant si antimicrobian. Ea are si proprietati anticoagulante si se elibereaza cand usturoiul este zdrobit.

“Inainte de a gati usturoiul, pentru a te bucura la maximum de beneficiile sale, asteapta 10 minute de cand l-ai strivit pentru a permite alicinei sa se formeze.”, ne sfatuieste dr. Oz . Sa includem aceste alimente colorate neutru in dieta noastra “cel putin o data pe zi”.

Foto interior: Sxc.hu

Foto homepage: Stuck in Alabama2012 + kudumomo


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri