Puterea GALBENULUI. Legumele si fructele galbene
Gasim galbenul in alimente precum ananas, citrice, porumb, rosii galbene, mere galbene, pomelo, grepfrutul galben, papaya, ardei galben etc.
Ananasul spre exemplu contine bromelaina, o enzima care contribuie la buna functionare a digestiei. Citricele in schimb sunt o sursa bogata de limonoizi cu rol activ in scaderea colesterolului. Totodata, ele pot sa inhibe formarea tumorilor canceroase, protejand prin urmare impotriva cancerului la san, impotriva cancerului pielii, a celui esofagian sau impotriva cancerului la stomac. In plus, nu mai este niciun secret ca vitamina C si acidul folic care se gasesc in citrice au un efect miraculos in intarirea sistemului imunitar si in reducerea efectelor negative ale radicalilor liberi.
Pe de alta parte, un alt aliment galben, porumbul, reprezinta o sursa semnificativa de luteina si zeaxantina ce protejeaza retina. Aceste doua substante remarcabile, luteina si zeaxantina, reduc riscul aparitiei cataractei si a degenerarii maculare cauzate de inaintarea in varsta. Sa mai mentionam oare ca degenerarea maculara este cauza numarul 1 in lume a orbirii la persoanele in varsta? Alimentele galbene sunt bogate in fitonutienti si flavonoizi cu rol detoxifiant si de blocare a celulelor tumorale. “Sa adaugam aceste fructe si legume galbene in dieta noastra cel putin o data pe zi”, ne sfatuieste dr. Oz.
Foto: Sxc.hu
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie