Puterea GALBENULUI. Legumele si fructele galbene
Gasim galbenul in alimente precum ananas, citrice, porumb, rosii galbene, mere galbene, pomelo, grepfrutul galben, papaya, ardei galben etc.
Ananasul spre exemplu contine bromelaina, o enzima care contribuie la buna functionare a digestiei. Citricele in schimb sunt o sursa bogata de limonoizi cu rol activ in scaderea colesterolului. Totodata, ele pot sa inhibe formarea tumorilor canceroase, protejand prin urmare impotriva cancerului la san, impotriva cancerului pielii, a celui esofagian sau impotriva cancerului la stomac. In plus, nu mai este niciun secret ca vitamina C si acidul folic care se gasesc in citrice au un efect miraculos in intarirea sistemului imunitar si in reducerea efectelor negative ale radicalilor liberi.
Pe de alta parte, un alt aliment galben, porumbul, reprezinta o sursa semnificativa de luteina si zeaxantina ce protejeaza retina. Aceste doua substante remarcabile, luteina si zeaxantina, reduc riscul aparitiei cataractei si a degenerarii maculare cauzate de inaintarea in varsta. Sa mai mentionam oare ca degenerarea maculara este cauza numarul 1 in lume a orbirii la persoanele in varsta? Alimentele galbene sunt bogate in fitonutienti si flavonoizi cu rol detoxifiant si de blocare a celulelor tumorale. “Sa adaugam aceste fructe si legume galbene in dieta noastra cel putin o data pe zi”, ne sfatuieste dr. Oz.
Foto: Sxc.hu

Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună