Lasa-te surprinsa de cel mai spectaculos curcubeu al naturii, cel care iti va aduce viata indelungata si fata de boala, CURCUBEUL ALIMENTELOR! Descoperiri uimitoare din partea oamenilor de stiinta tin sa ne aduca la cunostinta beneficiile extraordinare ale fructelor si legumelor pigmentate intens, dar nu numai.

Puterea GALBENULUI. Legumele si fructele galbene

Gasim galbenul in alimente precum ananas, citrice, porumb, rosii galbene, mere galbene, pomelo, grepfrutul galben, papaya, ardei galben etc.

Ananasul spre exemplu contine bromelaina, o enzima care contribuie la buna functionare a digestiei. Citricele in schimb sunt o sursa bogata de limonoizi cu rol activ in scaderea colesterolului. Totodata, ele pot sa inhibe formarea tumorilor canceroase, protejand prin urmare impotriva cancerului la san, impotriva cancerului pielii, a celui esofagian sau impotriva cancerului la stomac. In plus, nu mai este niciun secret ca vitamina C si acidul folic care se gasesc in citrice au un efect miraculos in intarirea sistemului imunitar si in reducerea efectelor negative ale radicalilor liberi.

Pe de alta parte, un alt aliment galben, porumbul, reprezinta o sursa semnificativa de luteina si zeaxantina ce protejeaza retina. Aceste doua substante remarcabile, luteina si zeaxantina, reduc riscul aparitiei cataractei si a degenerarii maculare cauzate de inaintarea in varsta. Sa mai mentionam oare ca degenerarea maculara este cauza numarul 1 in lume a orbirii la persoanele in varsta? Alimentele galbene sunt bogate in fitonutienti si flavonoizi cu rol detoxifiant si de blocare a celulelor tumorale. “Sa adaugam aceste fructe si legume galbene in dieta noastra cel putin o data pe zi”, ne sfatuieste dr. Oz.

Foto: Sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri