Foamea si poftele sunt ispite destul de greu de infruntat, tocmai de aceea va propunem o dieta a carei idee principala este urmatoarea: sa mananci pe saturate.

Sa tii o dieta este destul de greu, mai ales cand iti simti stomacul lipit de spate, insa burtica... ramane tot acolo. Foamea si poftele sunt ispite destul de greu de infruntat, tocmai de aceea va propunem o dieta a carei idee principala este urmatoarea: sa mananci pe saturate.

Este vorba despre dieta South Beach, iar fondatorul acesteia este dr. Arthur Agatston. Medicul cardiolog nu doar a nascotit acest regim, ci a fost si primul care l-a testat, caci avnd o masa corporala ce depasea greutatea ideala incerca de mult timp metode de slabire. A observat cu uimire ca se poate slabi mancand pe saturate si in decurs de cateva saptamani.

In ce consta dieta South Beach?

Aceasta dieta se urmeaza timp de doua saptamani astfel:

Micul dejun

Se mananca o omleta din doua oua prajite in ulei de masline si o costita slaba (daca nu carne de vita, atunci de pui sau peste) prajita tot in putin ulei de masline. Datorita acestei combinatii de proteine (oul contine cea mai buna clasa de proteine) si lipide animale (din carne) stomacul va fi ocupat cu digestia mult timp si nu veti mai simti senzatia de foame. Mai mult, aceste grasimi nu cresc colesterolul din sange. Puteti de asemenea bea o cafea cu lapte degresat si un ceai neindulcit sau cu foarte putin zahar (nu folositi inlocuitorii de zahar, caci, in esenta, acestia ingrasa).

Masa dintre orele 10:30 – 11:30

Chiar daca veti simti senzatia de foame sau nu, va trebui sa va pregatiti pentru o gustare. Aceasta consta in consumul unui iaurt sau a unui baton de branza cu continut scazut in grasimi. Puteti manca de asemenea salate de rosii sau cu legume ce contin putin zahar (veti citi in lista alimentelor de evitat ce anume nu trebuie sa consumati), peste care adaugati cateva picaturi de ulei de masline.

Masa de dupa-amiaza

Rontaiti cateva nuci, migdale sau fistic. Nu exagerati insa cantitatile, alunele, nucile, fisticul fiind foarte calorice.

Cina

Masa de seara poate fi bogata in legume si carne slaba de pui sau peste. Astfel ca puteti manca un gratar de pui sau peste cu lamaie si o salata pe masura. Daca doriti un desert, puteti amesteca un castronas de urda cu cacao, migdale si alte mirodenii, insa fara zahar.

Alimente interzise:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri