24 Octombrie 2012 publicat în Sanatate 358 share-uri

Orzul verde contine de peste 250 ori mai multa vitamina A decat salata verde, de peste 25 ori mai mult potasiu decat bananele, de peste 11 ori mai mult calciu decat laptele, de peste 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele.

Sucul proaspat extras din orzul verde constituie fara indoiala forma terapeutica cea mai eficienta din punct de vedere al administrarii, dar obtinerea ei poate prezenta si anumite dificultati, mai ales in conditiile vietii urbane. Tratamentul cu suc de orz verde trebuie realizat constant, fiind necesara zilnic o cantitate de 50 ml de suc proaspat. O solutie pentru cei care au nevoie in mod stringent de acest preparat “viu” este aceea de a cultiva planta chiar in casa, in mai multe ghivece sau tavi. Pentru aceasta semintele de orz vor fi inmuiate in apa pentru un interval de 24 de ore dupa care se insamanteaza in pamant si se stropesc regulat.

Extractia sucului se realizeaza in momentul in care planta ajunge la o inaltime de 20-30 cm, folosind un storcator prin presare sau blender. In acest ultim caz, frunzele maruntite ale plantei se amesteca cu putina apa, se mixeaza si in final se strecoara printr-un tifon fin. Reziduul de planta va fi stors cu putere. In final sucul obtinut va contine atat apa cat si sucul proaspat al plantei si prin urmare va fi consumat fara a mai fi diluat. Sucul nu se conserva mai mult de 12 ore nici macar la frigider; el va fi consumat in aceeasi zi in care a fost extras.

Datorita faptului ca nu intotdeauna obtinerea sucului de orz verde este o metoda rapida si accesibila oricui, mai ales pentru cei ce se confrunta cu suferinte grave, a devenit necesara crearea unui extract care sa-si pastreze proprietatile in timp si totodata sa fie disponibil in cantitati suficiente.

Inainte de a prezenta bolile in care este recomandat sucul de orz verde, trebuie mentionat faptul ca aproape ca nu exista suferinta care sa nu poata fi ajutata chiar si intr-o mica masura prin intermediul acestui “concentrat natural”. Fara a fi un panaceu, orzul verde poate totusi sa actioneze amplu asupra organismului prin cateva mecanisme simple:

  • stimularea drenarii toxinelor din corp, datorita continutului de clorofila si substante cu actiune diuretica si de drenaj hepatic.
  • remineralizarea organismului si echilibrarea balantei vitaminelor din organism
  • atat oligoelementele cat si vitaminele intervin in toate liniile metabolice corporale. Datorita lor se poate explica in mare masura actiunea complexa pe care planta o exercita asupra pielii, sistemului nervos si endocrin, in cazul tulburarilor metabolice etc.

In plus, clorofila continuta in orzul verde genereaza, sinergic cu celelalte substante continute de el, un efect important antitumoral, de reglare a activitatii sistemului cardio-vascular si respirator, de tonifiere a aparatului digestiv.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri