29 Iunie 2012 publicat în Sanatate 1 share-uri

Afla ce trebuie sa faci inainte de a pleca in concediu, dar si ce trebuie sa faci in timpul concediul pentru a-ti mentine sanatatea la un nivel optim:

III. Protejati-va ochii de radiatiile UV!

Radiatia UV poate cauza rani pe suprafata oculara sau cornee. Desi ochii tai sunt expusi mai tot anul,vara apare adevaratul pericol. Infectiile, alergiile, sindromul ochiului uscat dar si durerile oculare pot fi cauzate de soare sau vant.

Ochelarii sunt esentiali pentru protectia importiva razelor soarelui. Absolut toti, de la bunici la copii trebuie sa aiba o pereche buna de ochelari cu protectie UV.

Lacrimile artificiale ajuta ochii sa fie in permanenta umezi si amelioreaza durerea oculara. Acestea nu trebuie sa lipseasca din bagajul pentru vacanta.

IV. Rasfatati-va cu delicii culinare in timp ce ardeti calorii

Ati tinut pana acum regim alimentar pentru a avea un abdomen demn de a fi expus la plaja? Puteti sa evitati sa puneti kilograme in plus si sa va bucurati in acelasi timp de mancarurile preferate! Pentru a evita depunerea de kilograme in plus tocmai cand aveti nevoie de o silueta de invidiat, se recomanda sa luati cu voi tablete de slabit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

V. Spune Da bronzului si NU celulitei

Chiar daca ziua va protejati pielea cu ajutorul cremelor cu SPF, la finalul unei zile de plaja trebuie sa continuam sa o protejam, hidratand-o corespunzator.

O hidratare corespunzatoare a pielii, impreuna cu o buna circulatie sangvina, ne ajuta sa scapam de coaja de portocala chiar si in vacanta!

VI. Si mainile si picioarele au nevoie de atentia ta!

Exfoliaza-ti mainile inainte de a pleca in vacanta, pentru a te asigura ca si acestea vor fi bronzate frumos si nu uita de hidratare prin adaugarea de crema anti-rid la crema cu protectie solara pe care o folosesti pentru maini.

Incaltamintea speciala de plaja costa foarte putin si e foarte rezistenta. Poti inota cu ea, astfel reusind sa previi rani cauzate de pietre ascutite sau de arici de mare.

Nu uitati sa va dati cu crema cu SPF pe talpa si intre degetele de la picioare.

VII. Nu uitati de trusa de prim ajutor daca aveti o boala cronica!

Daca suferiti de diabet, epilepsie sau alte afectiuni grave de sanatate trebuie sa aveti in permanenta asupra voastra un talon prin care persoanele din jur sa afle de afectiunea de care suferiti, precum si cateva indicatii ca masuri de prim ajutor. In acest fel, daca suferiti o criza sau un accident, cei din jur vor putea lua masurile necesare pentru a va ajuta, a explicat dr. Eduard Bolohan, reprezentant al produselor Chilliburner si Chillishape.

VIII. Kitul cu pastile trebuie sa fie in permanenta in geanta!

Pentru alergii: spray nazal si picaturi pentru ameliorarea senzatiei de mancarime a ochilor.

Pentru muscaturi sau intepaturi de insecte: in cazuri usoare se recomanda spray-uri de calmare si dezinfectare a ranii; in cazuri grave se recomanda pastile antialergice.

Pentru probleme de stomac si greata: medicamente antidiareice; medicamente impotriva raului de miscare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri