2 Iulie 2012 publicat în Sanatate 33 share-uri

Celulita este una dintre bataile de cap ale femeilor. Ele incearca tot felul de tratamente 'miraculoase', doar ca sa scape de aspectul inestetic al pielii. Creme de toate felurile, liposuctie, o multime de tratamente care uneori costa enorm.

Dar, din pacate, rezultatele sunt temporare sau, in unele cazuri nici nu se vad. Subiectul celulita, haideti sa o recunoastem, este unul dintre cele mai importante in discutiile noastrea 'ca intre fete".

Recent, New York Times anunta ca s-a gasit o metoda prin care am putea scapa definitiv de celulita, printr-o singura vizita la medic.

Tratamentul se numeste Cellulaze si a fost creat in America. Aceasta interventie chirurgicala cu laser ar rezolva problema, spun cativa fiziologi. Totusi, New York Times relateaza ca acest tratament nu si-a castigat totusi credibilitatea. In acelasi timp, foarte multi specialisti atrag atentia si asupra efectelor adverse.

Celulita este o boala?

Totusi, ce ne intereseaza pe noi mai tare in acest moment, este problema pe care o ridica revista americana pentru femei, Jezebel: "Nu ne place cum arata, dar celulita au 90% dintre femei. De ce am ajuns sa consideram ca aceasta intamplare completa naturala este o „problema”? Nu este o boala. Le afecteaza chiar si pe tinerele pre-adolescente, foarte multe femei, indiferent de varsta sau masa corporala, au celulita. De exemplu, in aceeasi masura, barbatii se confrunta cu calvitia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

In ciuda acestei realitati, sutem inundate cu emisiuni si imagini in toate mediile de comunicare, in care ni se arata femei perfecte, in costume de baie. La ele nu se vede celulita, datorita unei alte inventii contemporane - Photoshop-ul!

Asadar, nu suntem deloc obisnuite cu imaginea celulitei, in consecinta o vedem urata, dizgratioasa si credem ca suntem anormale, cand de fapt, fetele pe care le vedem peste tot sunt exceptia de la regula! In felul asta, celulita a devenit o mare problema a femeilor", argumenteaza Jezebel.

Oare nu cumva, peste ani, ne vom uita in urma si vom vedea obsesia noastra maniaca pentru celulita? Oare vom vedea cum aceasta este o imensa pierdere de timp, bani si energie care vorbeste mai mult despre psihicul uman decat despre celulita?, intreaba Jezebel.

Parerea unei specialiste despre celulita

Iulia Dibu este redactor - sef al revistei Garbo.ro; Iulia va deveni medic si s-a specializat in jurnalism medical.

Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Traim intr-o societate care tinde catre sedentarism prin industrializare si tehnologizare, astfel incat, majoritatea joburilor nu mai implica la fel de multa miscare. De asemenea alimentatia devine tot mai sintetica afectand in mod negativ functionarea optima a organismului uman, astfel ca astazi lipsa miscarii fizice si alimentatia inadecvata stau la baza multor tulburari printre care si celulita, explica Iulia Dibu.

Celulita reprezinta o problema intens abordata in special din pricina neplacerilor aduse aspectului fizic, astfel ca se incerca tratarea celulitei prin variate metode ca: lotiuni anticelulitice, creme si tratamente aplicate pe zonele afectate de celulita, masaj anticelulitic, chiar si diete concepute cu rolul de a reduce aspectul neplacut cauzat de celulita.

Desi impropriu numita “celulita” pentru ca in termenii medicali sufixul “ita” exprima o inflamatie, celulita este luata in considerare astazi inainte de stadiile sale inflamatorii, inca de la capatarea aspectului de “coaja de portocala” la nivelul pielii. Astazi, intelegerea termenului de celulita este foarte controversat, astfel incat tot mai multe femei iau in considerare in mod obsesiv problema celulitei, chiar si atunci cand ea nu exista.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri