Expertul Garbo Dr. Cristina Damacus ne ofera informatii pediatrice pretioase pentru orice mamica alaptarea la san.

Dr. Cristina Damacus, 32 ani, este Medic Specialist Pediatrie cu competenta in ultrasonografie generala, a absolvit UMF Victor Babes Timisoara in 2004, rezidentiatul l-a terminat in 2009 la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara, iar din 2010 lucreaza la Clinica Medicis Timisoara, www.medicis.ro. Pe Dr. Cristina Damacus o gasiti pe blogul sau personal de pediatrie "Pediatrul de buzunar" din 2010.

Interese medicale: imagistica pediatrica, alaptarea la san, ingrijirea nou-nascutului si sugarului, bolile alergice, onco-hematologie pediatrica.

Dr. Cristina Damacus - Expert Garbo in Pediatrie
Pediatrul de buzunar

Alaptarea la san - Suge bebelusul destul?

Poate cea mai frecventa dilema pe care o au proaspetele mame care alapteaza, intrebarea “suge destul bebelusul meu?” (sau “am destul lapte?”) apare zilnic in cabinetul de pediatrie. Intr-adevar, sanul este diferit de o sticluta de sticla gradata si nu este posibil sa stim cat a supt copilul de fiecare data. Acest lucru poate crea anxietate, mai ales cand ingrijim primul copil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Oxitocina – tot ce trebuie sa stii PRwave.ro a aniversat 18 ani pe 18 aprilie

Cantarirea copilului dupa fiecare alaptat nu este un lucru de dorit si este contraindicata ca practica de rutina. Ea trebuie rezervata doar pentru situatiile cand medicul recomanda expres aceasta procedura. Studiile arata ca, in loc sa linisteasca parintii, cantarirea frecventa la domiciliu sporeste anxietatea parintilor si este legata de multe cazuri de abandon a alaptarii la san.

Din fericire, exista cateva moduri esentiale prin care insusi bebelusul ne informeaza daca se hraneste suficient sau nu. Sunt lucrurile care ne intereseaza, ca specialisti, atunci cand evaluam starea de nutritie a bebelusului, la controalele de rutina.

1. Copilul creste bine in greutate. Acesta este cel mai important semn ca cel mic suge atat cat ii trebuie. Indiferent de timpul petrecut la san, de frecventa supturilor, de numarul trezirilor nocturne, de felul in care va simtiti sanii, cresterea satisfacatoare a copilului garanteaza faptul ca el consuma o cantitate suficienta de lapte de mama. Cantarirea bebelusului, la domiciliu, in primele luni de viata, nu se va face mai des de o data pe saptamana decat daca pediatrul copilului sau un specialist in lactatie va recomanda altfel. Interpretarea cresterii folosind graficele de specialitate de va face doar la cabinetul pediatrului.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

2. In timpul suptului, auziti bebelusul cum inghite laptele. Acesta este semnul ca cel mic este activ la san si nu sta la pieptul mamei doar pentru confort si caldura. Pana cand va veti obisnui cu sunetul produs de copil cand inghite laptele si veti reusi sa-l discerneti usor, este bine sa alaptati intr-o incapere linistita. Acest supt “activ” dureaza intre 5 si 10 minute, maxim, la fiecare san. Restul timpului petrecut la san la o alaptare este mai putin important si variaza larg de la copil la copil. De aceea durata totala a unei alaptari nu ne intereseaza, ci doar durata suptului activ, adica atat timp cat auziti zgomotul produs de copil inghitind laptele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri