Timp de preparare:
60 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
Un crap de 1 kg
50 gr. unt
o lingura ulei de masline
o lingura pasta de rosii Regal
o lingurita boia de ardei dulce
o lingura condimente pentru peste
o lingurita Oregano
piper sau ardei iute, dupa gust
50 gr. usturoi
Mod de preparare:
Dupa curatare si eviscerare, pestele se spala, se taie capul si un pic din coada,apoi se despica in lungime,fara a fi dezosat. Cele doua jumatati se taie in bucati potrivite, se sterg de apa, se sareaza adaugand si piper. Se stropesc cu ulei si se lasa un sfert de ora.Se frig pe gratarul incins pe ambele parti, fara a se usca prea tare. Intre timp se pune la fiert 1 litru apa in care se adauga toate ingredientele pe rand, incepand cu untul si uleiul. Cine doreste poate folosi Vegeta in locul ingredientelor pt. peste. Se da un clocot sau doua si se toarna asa fierbinte peste bucatile de peste asezate in prealabil intr-o tava termo rezistenta.
Se pune tava in cuptorul incins pentru un sfert de ora. Separat se face un mujdei de usturoi care se toarna peste peste dupa ce a fost scos din cuptor.
Se serveste cu mamaliguta fierbinte, alaturi de un vin alb, licoros si rece.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Paunescu Mircea Radu (tucu)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie