Timp de preparare: 50 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 125 ml lapte si 125 ml apa sau puteti folosi doar apa
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1 lingura zahar
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita sare
- 450 g faina
Pentru sos:
- 1 legatura patrunjel verde
- usturoi verde cateva foi
- 3 linguri ulei de masline
- 3 linguri apa calda
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul astfel: se incalzeste laptele si apa. Se adauga drojdia, zaharul si se amesteca bine pana la dizolvare. Se acopera cu un prosop si se lasa 20 de minute. Se adauga sarea, uleiul si faina. Omogrnizam. Se lasa alutul sa se odihneasca o ora. Se unge o tava cu hartie de copt.
Din aluat modelam cu mainile unse cu ulei chifle, pe care le asezam in tava. Se lasa sa creasca inca 15 minute. Se introduc in cuptorul preincalzit, la 180 de grade 35 de minute. Cand sunt gata se scot si se lasa sa se raceasca.
Pregatim sosul: se introduc toate ingredientele in blender si se potrivesc de sare. Se pune sosul din belsug peste chifle.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie