9 Februarie 2021 publicat în Psihologie 46 share-uri

Există anumite credințe sau moduri de a ne vedea pe noi înșine într-un mod negativ care ne pot lua foarte mult din bucuria de a ne savura propria viață.

6. Adicția de: droguri, alcool, jocuri de noroc etc sunt comportamente toxice care pot ajunge să vă acapareze propria persoană, făcându-vă să vă comportați în moduri extreme.

Soluția: prin psihoterapie se pot conștientiza problemele, dar și care sunt resursele personale ce pot fi utilizate pentru a depăși aceste vicii. În anumite situații, poate fi cazul și de medicație sau chiar de internare.

7. Victimizarea. Comportamentul de victimă perpetuă, de persoană căreia i se întâmplă toate relele lumii, poate obosi chiar și cei mai buni prieteni.

Soluția: consilierea sau psihoterapia vă pot ajuta să vă concentrați mai degrabă pe soluții decât pe probleme, învățând în acest mod cum să vă rezolvați problemele, dar și cum puteți ocoli din timp persoanele sau situațiile ce pot deveni problematice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

8. Inșelăciunea, păcăleala, miștoul exagerat sunt, de asemenea, percepute ca și comportamente urâte.

Soluția: psihoterapia este și în această situație cea mai bună soluție pentru a vă descoperi problemele de comportament, dar și soluțiile cele mai potrivite.

Am redat doar anumite situații ce pot îndepărta din jurul vostru persoanele dragi. Elementele negative de comportament cu siguranță că sunt foarte multe, însă eu le-am redat pe cele mai întâlnite. De asemenea, am oferit și cele mai potrivite soluții ce vă pot ajuta să vă rezolvați cât mai repede problemele. Succes!

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: By photoschmidt /Shutterstock

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri