8 Modalități de autosabotaj care ne fac viața amară

12:02, 9 Februarie 2021 publicat în Psihologie18 share-uri

Există anumite credințe sau moduri de a ne vedea pe noi înșine într-un mod negativ care ne pot lua foarte mult din bucuria de a ne savura propria viață.

6. Adicția de: droguri, alcool, jocuri de noroc etc sunt comportamente toxice care pot ajunge să vă acapareze propria persoană, făcându-vă să vă comportați în moduri extreme.

Soluția: prin psihoterapie se pot conștientiza problemele, dar și care sunt resursele personale ce pot fi utilizate pentru a depăși aceste vicii. În anumite situații, poate fi cazul și de medicație sau chiar de internare.

Citeste si:
10 Semne care îți arată că ai nevoie de ajutorul unui psihoterapeut
10 Semne care îți arată că ai...

7. Victimizarea. Comportamentul de victimă perpetuă, de persoană căreia i se întâmplă toate relele lumii, poate obosi chiar și cei mai buni prieteni.

Soluția: consilierea sau psihoterapia vă pot ajuta să vă concentrați mai degrabă pe soluții decât pe probleme, învățând în acest mod cum să vă rezolvați problemele, dar și cum puteți ocoli din timp persoanele sau situațiile ce pot deveni problematice.

Citeste si:
Complexul de superioritate explicat de un psiholog
Complexul de superioritate...

8. Inșelăciunea, păcăleala, miștoul exagerat sunt, de asemenea, percepute ca și comportamente urâte.

Soluția: psihoterapia este și în această situație cea mai bună soluție pentru a vă descoperi problemele de comportament, dar și soluțiile cele mai potrivite.

Am redat doar anumite situații ce pot îndepărta din jurul vostru persoanele dragi. Elementele negative de comportament cu siguranță că sunt foarte multe, însă eu le-am redat pe cele mai întâlnite. De asemenea, am oferit și cele mai potrivite soluții ce vă pot ajuta să vă rezolvați cât mai repede problemele. Succes!

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: By photoschmidt /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri