20 Octombrie 2020 publicat în Psihologie 76 share-uri

Ce putem face pentru a readuce bucuria și speranța în propria viață?

de Constantin Cornea, psihoterapeut

Uneori, oricât de mult ne dorim să ne aducem pacea și liniștea în mintea și în viața noastră, nu reușim. Iar acest eșec poate avea la bază: o traumă, o așteptare exagerată de la noi sau de la ceilalți sau o afecțiune psihică.

Trauma poate fi legată de o amintire dureroasă, de o copilărie cu probleme, de un eșec sentimental, financiar sau social.

Așteptările nerealiste pot fi următoarele: mă aștept de la cei apropiați să mă sprijine, să mă înțeleagă, să mă respecte, și să mă iubească necondiționat. În această situație poate ar fi necesar să fiți mai realiști. Oare poate cineva să ne ofere necondiționat tot ce ne dorim? Poate doar o persoană îndrăgostită… Apoi, noi oferim îndeajuns pentru a putea primi ceea ce cerem?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

O afecțiune psihică: depresie, anxietate, tulburare bipolară, tulburări de personalitate. Acestea le puteți resimți sub următoarele forme: vă simțiți abătuți, fără vlagă, nu vă mai doriți nimic de la viață. Sau aveți o teamă permanentă că vi se poate întampla ceva. Ori credeți că toată lumea complotează pentru a vă face rău sau că nimeni nu vă iubește…

Ce putem face pentru a readuce bucuria și speranța în propria viață?

În primul rând, ar trebui să ne întrebăm dacă nu cumva suferința noastră a devenit deja o problemă emoțională. În această situație cea mai bună soluție o reprezintă un specialist care vă poate ajuta să vă depășiți problema.

Foto: By Appleing /Shutterstock

Dacă sunteți doar dezamăgiți de cei apropiați, poate ar trebui să vă revizuiți așteptările sau să vă găsiți alți prieteni sau să vă schimbați locul de muncă.

Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Lavazza creează o rețetă inedită de coffeetail pentru sezonul cald

În cazul unei traume, evident, este necesar să apelați la un specialist.

Dacă doriți să încercați un program propriu puteți lua în seama următoarele elemente:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri