15 Octombrie 2020 publicat în Psihologie 40 share-uri

Nu este obligatoriu ca toți cei care sunt într-un proces de recuperare să aibă recăderi. Însă dacă se întâmplă, este important să știm că procesul de vindecare sau schimbare poate fi reluat.

Metode de a face față recăderii psihice și a micșora din ce în ce mai mult riscul apariției acesteia:

- Acceptă că te afli într-o fază de recădere și decide de a continua procesul de recuperare în ciuda acesteia;

- Menține legătura, pe toată durata procesului de vindecare/transformare, cu specialistul care te îndrumă;

- Menține legătura cu o persoană apropiată pentru a vorbi cu ea atunci când simți nevoia de a repeta ceea ce este nepotrivit;

- Fă-ți o listă cu ocupații plăcute, relaxante (un sport, un hobby etc.) care să-ți țină mintea ocupată și să-ți distragă atenția de la tentație și aplică-le.

- Rămâi cu atenția doar la ziua parcursă, evitând astfel presiunea mentală a duratei procesului.

* Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI) și președinte și fondator al Asociației ”Generația Iubire” este Psihoterapeut şi Trainer în Programare Neuro-Lingvistică. A studiat natura minţii umane urmând 9 formări profesionale cu abordări diferite - psihoterapie integrativă, hipnoză clinică, relaxare și psihoterapie ericksoniană, psihoterapie de cuplu și familie, psihologie clinică, neuro-programare lingvistică, terapii florale Bach, consultant Panorama Socială, instructor internațional yoga.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Foto fr si main: By Maffi /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri