7 Octombrie 2020 publicat în Psihologie 2 share-uri

Învață cum îți poți dezvolta abilitatea de a vorbi în public!

2. Exerciții necesare dezvoltării abilității de a vorbi în public:

1. Exersează în fața oglinzii textul pe care îl ai de spus. Dacă va fi o prezentare deschisă, exersează măcar punctele importante pe care le ai de pus în dezbatere. Focusează-te pe atitudinea generală, expresii faciale, gesturi. Este important să fii atent la dicție și la modul în care respiri.

2. Organizează-te. Modul în care te îmbraci trebuie să fie lejer, dar adaptat întâlnirii. Informațiile pe care urmează să le prezinți trebuie să fie bine organizate pentru a găsi imediat ceea ce ai nevoie.

3. Inregistrează prezentarea. Te poate ajuta să te vezi mai bine decât în oglindă pentru a putea corecta elementele deficitare

4. Respiră. Anxietatea este resimțită ca o lipsă de oxigen. Este ca atunci când mergi la sală și faci exerciții cardio. Trebuie să te înveți să respiri relaxat în timp ce vorbești

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

5. Ține prezentarea în fața unei alte persoane. După ce ai pregăti pașii de mai sus, poate fi benefică opinia unui prieten alături de care poți lucra elementele de care îți este teamă și te poți obișnui astfel cu prezentarea făcută unor alte persoane

6. Deschide-ți orizonturile dincolo de discurs printr-o activitate care presupune să vorbești cu persoane străine: dans, tenis, aerobic. Exercițiul pe care îl capeți atunci când interacționezi cu persoane străine în cadrul anumitor activități îți poate fi util și la prezentare. Nemaivorbind de faptul că o persoană cu o condiție fizică bună are o poziție a corpului corectă, respiră mai corect și are o încredere mai mare în forțele proprii.

Dacă nu reușești de unul singur, poți apela la un psiholog ce te poate ajută în privința ambilor pași. Te poate ajuta să îți depășești problemele de natură psihică, dar și să îți construiești un model general de comunicare, potrivit oricărei prezentări.

Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: By Jeff Baumgart /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri