7 Octombrie 2020 publicat în Psihologie 2 share-uri

Învață cum îți poți dezvolta abilitatea de a vorbi în public!

de psihoterapeut Constantin Cornea

Din păcate, foarte multe persoane au această teamă, așa numita glosofobie și se întreabă care sunt pașii necesari care îi pot ajuta să o depășească. În primul rând, trebuie spus faptul că teama de vorbi în public afectează 3 din 4 persoane deci, dacă ai această teamă, nu ești nici pe departe singurul care are această problemă.

Pentru a o rezolva însă, avem nevoie de un plan bun care ar trebui să cuprindă următorii pași:

1. Ce stă la baza fricii mele?

1. O afecțiune psihologică: depresie, anxietate, atacuri de panică, o tulburare de personalitate. Dacă am una din aceste afecțiuni, prima dată trebuie să o rezolv pe aceasta pentru a merge apoi mai departe.

2. Teama de a nu fi criticat, judecat, huiduit, de a nu fi suficient de interesant sau amuzant, teama de a nu mă bloca. Acestea sunt temeri învățate cândva ce pot fi corectate prin psihoterapie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

3. Nu am toate informațiile legate de subiect și mă simt nepregătit. (Cred că aici este clar ce este de făcut..). Poți capta interesul celorlalți, te poți face plăcut, poți folosi umorul, însă dacă întâlnirea presupune o dezbatere profesionistă sau elemente clare, doar carisma nu îți poate fi îndeajuns...

4. Teama de a nu fi judecat pentru ceea ce știu, pentru ceea ce am făcut.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri