In opinia psihologului Alexandru Plesea, Social Media a creat un sistem de referinta fara precedent, in care increderea si popularitatea unui om sunt clasificate, in mod artificial si superficial, in functie de numarul de like-uri primite pe Facebook sau Instagram.

In acest mod, relatiile autentice isi pierd substanta si tinerii se transforma in cautatori de recompensa imediata. Instagram si Facebook sunt doua instrumente care, in ultimii ani, arata mai mult a iluzie decat a realitate. Au inventat filtre care nu arata realitatea, si chiar daca suntem depresivi, acolo aratam colorati, cu ochii mari si bine dispusi. Ele distorsioneaza realitatea si produc reactii care nu sunt naturale in tineri si adulti”.

* Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Mintii, este psihoterapeut si hipnoterapeut si trainer in programare neuro-lingvistica. A studiat natura mintii umane in trei sisteme educationale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si Romania si de peste 10 ani organizeaza cursuri si traininguri in Romania, cu scopul de a-i face pe oameni sa afle ce posibilitati au cand isi folosesc resursele intelectuale si sa arate abilitatile pe care mintea noastra inca le are latente.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Foto homepage:  Rawpixel.com /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri