Teama de regrete este o arma boomerang care ne va face sa ne inchidem in noi si sa nu facem exact ceea ce ne dorim sa facem.

2. Sa exersam mai des curajul.

“Curajul poate fi un atuu cu care ne nastem, dar poate fi in acelasi timp o abilitate pe care o dobandim. Ne gandim mult prea mult la ce o sa creada lumea despre noi daca actionam intr-un fel sau altul. Oamenii sesizeaza cand cineva se straduieste sa fie pe placul lor si exploteaza aceasta slabiciune a lor. Ca sa fim fericiti, trebuie sa fim independenti. Ca sa fim independenti, trebuie sa ne debarasam de ce o sa creada oamenii despre noi. Ca sa putem ajunge la aceasta performanta, trebuie sa exersam zilnic curajul in oglinda. Trebuie sa ne uitam la noi, trebuie sa ne studiem reactiile si trebuie sa invatam cum sa nu fim slabi in anumite situatii”, afirma psihologul Andra Tanasescu.

3. Asuma-ti mai hotarat deciziile!

“Multi oameni evita sa isi asume responsabilitati si avem tendinta naturala de a da vina pe altii chiar si pentru propriile decizii. Cand luam o decizie, pentru a constientiza responsabilitatea asumata, putem sa ne uitam in oglinda si sa spunem Eu am decis asta!. Este o modalitate simpla, dar foarte eficienta prin care potentialul regret este subminat inca din fasa; asta deoarece atunci cand esuam, ne va rasuna in minte mereu acelasi enunt – Eu am decis asta!”, iar tendinta noastra naturala de a da vina pe ceilalti nu isi va gasi motivatie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Orice ar fi, indiferent ca este vorba despre a iti cumpara ceva, a face o schimbare importanta in viata ori, pur si simplu a vorbi cu o persoana noua, pune-ti intrebarea: Este ceva ce iti poate aduce ceva bun in viata? Iti doresti cu adevarat acel lucru? Daca raspunsul din interiorul inimii tale este da, atunci asuma-ti acel risc si fa ceea ce iti doresti. Unele dintre cele mai frumoase lucruri in viata vin atunci cand te astepti mai putin, de unde te astepti mai putin”, conchide trainerul NLP.

** Andra Tanasescu, vicepresedinte al Asociatiei ”Generatia Iubire” si al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica INLPSI, este Psiholog, Trainer NLP si Consultant Panorama Sociala. A urmat studiile in psihologie, avand formarea in terapia de cuplu si familie. Cu experienta de instructor de dans, fiind atrasa de conexiunea dintre minte, emotii si corp, urmeaza o formare in terapia prin dans si miscare. Dupa ani de experienta in training si sustinerea evenimentelor corporate, ofera prin imbinarea psihologiei, cu NLP-ul si tehnici de constientizare si conectare corporala, o experienta completa de auto-cunoastere si evolutie personala.

Foto homepage: LeventeGyori /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri