19 Februarie 2015 publicat în Psihologie 201 share-uri

Consilierea de cuplu poate sa fie o solutie sanatoasa pentru probleme in cuplu. Provocarea apare in momentul in care partenerul nu este interesat de aceasta solutie si o considera o pierdere de timp sau doar un mod de a evita inevitabilul.

de MIHAELA IORDACHE, psiholog si expert Garbo

insightpsy.blogspot.ro

_________________

Am putea sa mergem pe reteta celor “12 pasi catre...”, insa realitatea ne-a invatat ca nicio relatie nu este identica si ca nu avem retete – imi pare rau sa iti zic asta. Prin urmare, singura si cea mai autentica solutie si prim pas este sa fii prezenta in interactiunea cu partenerul tau si sa faci tot posibilul sa va intalniti pe ‘teren comun’. Prin urmare, recomand transmiterea catre partener a ceea ce simti, a nevoilor tale in relatie. CUM faci asta face diferenta catre o solutie de succes sau dezastru.

Fii directa, insa cu o atitudine intelegatoare, vorbind despre TINE.

Consilierea de cuplu poate sa fie o solutie sanatoasa pentru probleme in cuplu. Provocarea apare in momentul in care partenerul nu este interesat de aceasta solutie si o considera o pierdere de timp sau doar un mod de a evita inevitabilul. Impartasirea emotiilor este ceva ce deseori doar femeile practica natural, insa pentru un barbat, aceasta poate sa fie o solutie amenintatoare si poate declansa sentimente de teama despre impartasirea emotiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Caria dentară – ce este și cum se tratează Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Scenariul – tu vrei sa intri in terapie deoarece percepi ca relatia are probleme.

Problema este: partenerul refuza sa mearga.

Ce se intampla si ce poti sa faci in sensul asta?

Tu iti imaginezi ca si el este la fel de nefericit ca si tine. “De ce nu vrea sa ajute?”. Sau, el stie ca nu sunt fericita, atunci “de ce sa nu abordam o persoana obiectiva sa ne ajute?” Deseori raspunsul este Nu.

Apar cateva forme de rezistenta:

- Gandul ca relatia este terminata

Este posibil ca parterul tau sa experimenteze un nivel ridicat de anxietate ca urmare a interpretarii cererii tale ca un semn ca relatia este in pericol si singurul mod pe care il ‘gaseste’ este negarea si refuzul participarii.

- Jocul cu Vina

Partenerul tau poate sa se simta amenintat de notiunea ca el este de vina pentru dificultatile din relatie si vede sesiunie de consiliere in cuplu ca si cum el va fi cel aratat cu degetul. Teama este ca tu deja te-ai confesat si ca impreuna cu terapeutul veti face alianta impotriva lui.

Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

- Nu pot vorbi despre mine

O alta posibilitate poate sa fie ca partenerul sa nu se simta in stare sa vorbeasca despre el si emotiile lui in acest cadru terapeutic. Din nou, pentru astfel de partener, refuzul de a merge la consiliere de cuplu este un mod de a reduce anxietatea, cel putin pe termen scurt.

Foto homepage: Terapie de cuplu, Shutterstock

Foto int: Consiliere cuplu, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri