19 Februarie 2015 publicat în Psihologie 201 share-uri

Consilierea de cuplu poate sa fie o solutie sanatoasa pentru probleme in cuplu. Provocarea apare in momentul in care partenerul nu este interesat de aceasta solutie si o considera o pierdere de timp sau doar un mod de a evita inevitabilul.

In cazul in care te regasesti in aceste situatii, este util sa examinezi propria stare emotionala in cadrul relatiei cu o atitudine de respect fata de judecata si vina.

Singura solutie pentru aceasta problema este sa abordezi totul cu intelegere si compasiune, ceea ce poate sa fie dificil atunci cand te gasesti in mijlocul unei suferinte si furie, care sunt rezultate uzuale cand vorbim despre dezamagirea in dragoste.

Abordarea problemei cu o atitudine de intelegere poate sa fie o adevarata forta de schimbare. Recunoscand dinamica prezentata aici poate sa fie un cadru de reorganizare a atitudinilor despre partenerul rezistent. Oamenii sanatosi emotional raspund pozitiv catre o atitudine intelegatoare.

In alta ordine de idei, in cazul in care partenerul continua sa refuze este intotdeauna posibilitatea ca tu sa faci asta singura. Se poate lucra foarte bine impreuna cu un terapeut sa realizati care este dinamica in relatie si modul in care tu traiesti in aceasta relatie. In momentul in care tu provoci o schimbare in tine, interactiunea si relatia se va modifica. Este un efect de domino, ca si valurile din apa care continua doar ca urmare a unei picaturi, chiar daca partenerul nu participa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Caria dentară – ce este și cum se tratează

Ce sa evit cand comunic cu partenerul meu despre a merge la consiliere de cuplu? Jocurile distructive ce implica vina, rusinea, analizarea lui, sa il faci sa se simta prost, cicaleala la nesfarsit de a merge la consiliere (ca un parinte), in acelasi fel in care il cicalesti sa repare ceva in casa de repetate ori.

Foto int: Cuplu fericit, terapie de cuplu @ Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri