8 Octombrie 2012 publicat în Psihologie 26 share-uri

Ce ai visat? Experta Garbo in psihoterapie iti descifreaza visul. Primele 10 vise povestite in subsolul articolului, vor fi comentate.

Visele oglindesc drumul nostru in viata

Visele oglindesc si modul in care ne vedem drumul prin viata, opinia pe care o avem cu privire la sensul vietii si la noi insine, la abilitatile si la valorile noastre. Tot visele ne arata modul in care tindem sa solutionam problemele de zi cu zi: in vis, solutionam provocarile ocolindu-le, trisand, deprimandu-ne, mutand responsabilitatea pe umerii altcuiva?

In multe culturi si pana destul de recent, despre vise se credea ca au semnificatie premonitorie sau profetica. Intr-un anume sens acest lucru e adevarat: visele ne arata ce probleme putem avea in viitor (pentru ca inconstientul nostru proceseaza tot ce se intampla in prezent si are grija sa ne avertizeze) dar si solutia la aceste probleme. Cum spunea Alfred Adler, visele sunt precum fumul unui foc. Dificultatea vine din a reusi sa intelegem aceste vise si sa le descifram.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Foto: Shutterstock

Ce spun visele?

Visele scurte indica faptul ca problemele de zi cu zi ale persoanei care viseaza pot fi rezolvate printr-o scurtatura sau solutie simpla.

Visele lungi si complicate apar la persoanele care au nevoie de un exces de siguranta sau la cele care iau in considerare mai multe solutii ocolitoare la o problema. Astfel de vise indica de obicei ezitarea si dorinta de a evita implementarea solutiei, din teama de a esua.

Visele repetitive/recurente. Un vis repetitiv reprezinta o solutie repetitiva la o problema repetitiva. Cel mai indicat este sa incercam sa gasim variante noi de a solutiona acele aspecte ale vietii nesatisfacatoare, evitand acelasi raspuns care nu pare sa rezolve mai nimic, de fapt.

Ceea ce este foarte important in primul rand e sa observam sentimentul sau emotia care ne domina visul. E un sentiment pozitiv, de bucurie sau unul negativ? Ceea ce simtim in vis are legatura directa cu viata diurna, fiind oglinda registrului nostru emotional din acea perioada si ne semnaleaza practic natura problemei: nesiguranta, lipsa de incredere, dorinta, anxietate cu privire la o problema curenta.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Cum ne miscam in vis, ce facem efectiv? Suntem activi, luam initiativa sau suntem un factor pasiv, care se lasa condus de ceilalti si care lasa lucrurile sa curga de la sine, neintervenind? Intram in conflict cu alte parti, intram in competitie? Analizand aceste aspecte, putem obtine un portret al nostru si al modului in care tindem sa ne atingem scopurile. Cu o privire critica putem intelege unde gresim si care ar fi solutiile alternative.

Va provoc sa va impartasiti aici visele, printr-un comentariu. Primele 10 vise relatate vor beneficia de o mini-analiza demonstrativa, cu scop orientativ si teoretic.

Un articol de Mihaela Costea, experta Garbo.ro in psihoterapie.

Mihaela Costea este psihoterapeut in supervizare
mihaela.costea2010@gmail.com

Aboneaza-te la newsletter-ul Garbo.ro, pentru a primi si alte informatii din life-style feminin.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri